Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Hund auf einer Wiese

Voeding voor Rottweiler-pups

De verantwoordelijkheid van de nieuwe hondenbezitters is niet alleen een gezonde, synthetische vrije voeding vanaf het begin, maar ook het doel om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen en vooral een duidelijk gereguleerd team met de pup te vormen. Hoe geweldig en clever deze hondeneigenaren zijn geweest, gebruikmakend van de behoeften van de hond, zullen jullie in dit verslag lezen. De hond is gemotiveerd en krijgt zijn voeding niet doelloos “aangereikt”, maar kan er mee leren. Duidelijke regels geven elke hond van iedere leeftijd een gevoel van zekerheid en ze kunnen er een authentieke band mee opbouwen. En zoals vermeld in deze brief aan Naturavetal over het voeren van Rottweiler-pups, is het nooit te laat om een volwassen hond te leren – je moet gewoon geduld hebben, gefocust blijven en het plan volgen, omdat een duurzaam, positieve verandering bij oudere honden soms iets meer tijd zal vergen.

We willen ons graag voorstellen en onze ervaringen delen met Naturavetal! Wij zijn een jong stel uit Zuid-Tirol, hebben twee Rottweilers waarmee we een beetje hondensport doen. Onze favoriete sport is IPO, een geweldige sport verdeeld in 3 onderdelen: A- wandelen; B- gehoorzaamheid; C- beveiligingsservice. Voor de variëteit bieden we onze honden veel andere dingen die we allemaal leuk vinden. Ongeveer 3,5 jaar geleden kochten we onze eerste Rottweilerpup, een teef. Met haar hebben we met succes deelgenomen aan tentoonstellingen en begeleidingshondenproeven. De tweede Rottweiler kwam twee jaar geleden naar ons gezin, dit keer een geweldige reu uit Duitsland. Deze kleine boef wilden we toen anders grootbrengen en trainen dan de teef.

Voedingsadvies

De kleine kreeg niet zomaar zijn voeding, zoals de meesten die drie keer per dag te eten krijgen (ook onze hond voor een tijdje), maar we lieten hem vanaf de eerste dag iets voor zijn eten doen. Dit betekende verschillende korte trainingssessies per dag, dus we verdeelden eenvoudig het dagelijkse voedingsvolume gedurende de dag.

Dus begon hij op de leeftijd van twee maanden met de basiscommando’s, natuurlijk, allemaal speels en puppy-vriendelijk. Je merkte al snel het verschil tussen de twee honden, omdat de kleine meteen al een heel andere houding had ten opzichte van het eten. De band van hem met de trainer was veel intenser. Voor de oudere teef, was het normaal dat ze iets te eten kreeg zonder enige moeite te hoeven doen, natuurlijk, zoals we hadden haar dat vanaf jongs hadden aangewend. Ten slotte pasten we dezelfde voedings- en trainingsmethode toe op het oudere teefje. Met de omstelling van trainingsmethode van beide honden hebben we ook de voeding veranderd.

Vroeger, toen alleen de teef bij ons was, kreeg ze “normaal” droogvoer. Ze leek soms traag, sloom en had vaak problemen met de oren, ontstekingen enz. Toen we de kleine oppikten, spraken we met de fokker over dit onderwerp. Vooral zijn mening interesseerde ons, omdat we zagen hoe fit en behendig zijn honden waren (en ze waren ouder dan onze hond).

Naturavetal Info

Wil je meer advies over puppyvoeding? Het Naturavetal-team helpt u graag verder: +31 6 574 90 903 | info@naturavetal.nl of +32 492 310 922 | info@naturavetal.be

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.