Naturavetal Logo

Geef je hond simpelweg complete verzorging

Toevoegen aan favorietenlijst

De juiste voedingsstoffen zijn essentieel voor de gezondheid van je hond. Echte, natuurzuivere ingrediënten en de vitaminen en mineralen, die ze bevatten, bieden de beste beschikbaarheid voor het lichaam. Ze hebben de ontwikkeling, het sterke afweersysteem en de prestaties ervan de afgelopen millennia mogelijk gemaakt. Daarom mag een soortgeschikte hondenvoeding, evenals de supplementen die je geeft, alleen natuurlijke vitaminen en mineralen bevatten, geheel zonder synthetische toevoegingen.

Met onze voedingssupplementen voor de complete verzorging van je hond voed je altijd het juiste. Met speciale voeding, bijvoorbeeld BARF of verse maaltijden, leveren onze natuurlijke Canis Extra supplementen een belangrijke bijdrage aan het gezond houden van je hond.

Met waardevolle ingrediënten bieden ze het beste van de natuur voor jouw hond! Onze supplementen kunnen eenvoudig aan de voeding worden toegevoegd. Jouw viervoeter krijgt een totaalpakket aan voedingsstoffen die hem op een natuurlijke manier voedt. Zo kunnen voedingsstoffen tekorten worden voorkomen en leveren onze natuurlijke supplementen bij de algehele verzorging ook een waardevolle bijdrage aan de soortspecifieke verzorging van je hond, in tijden van verhoogde behoefte, zoals bijvoorbeeld tijdens de rui, bij de fok, voor bijzonder actieve honden zoals reddingshonden, therapie- of hulphonden, maar ook tijdens herstelfasen.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Naturavetal®-Info

Zo herken je een mogelijk tekort aan voedingsstoffen bij je hond

Huidproblemen, roos, jeuk en doffe vacht, gebrek aan elasticiteit van ligamenten en pezen, verlies van eetlust en darmproblemen, gewrichtszwakte en gebrek aan kraakbeenontwikkeling, stoornissen van het immuunsysteem.

Canis Extra Actief

Gevarieerd kruidenmengsel met natuurlijke mineralen 

Canis Extra Actief bevat een verscheidenheid aan mineralen, vitaminen en sporenelementen en kan, bij regelmatige voeding en kuur als basistoevoeging, dienen voor de verzorging van de hond. Het zorgt voor een gezonde en evenwichtige voeding voor zowel de jonge hond als het volwassen en oudere dier.

3-6-9 BARF-Öl 

3-6-9 BARF-olie – combineert visoliën en hennepzaadolie in één 

De uitgelezen keuze aan visoliën uit makreel, sardines, ansjovis, kabeljauw, haring, lodde en tonijn, aangevuld met waardevolle hennepzaadolie, levert in één praktisch oliemelange alle noodzakelijke vetzuren die de hond nodig heeft voor een uitgebalanceerd voeding. Daarom is onze 3-6-9 BARF-olie hèt optimale supplement voor elke hond, jong of oud.

Naturavetal-tip: Voor volwassen en oudere honden

Sommige honden ontwikkelen leeftijdsgebonden spijsverteringsproblemen. Voedingsstoffen uit voeding worden dan mogelijk niet meer zo effectief opgenomen. Om mogelijke tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen, is het nuttig gebleken om het voedingsstoffengehalte in de voeding te verhogen en de darmflora te bevorderen. Dit kan worden bereikt door het kuursgewijs voeden van Canis Extra Actief, Canis Extra 3-6-9 BARF-olie, Canis Extra Bessenkracht en afwisselend Canis Extra Biologische Duizendgroen Kruiden voor BARF. Om de stofwisseling van je oudere hond een nieuwe impuls te geven, kun je deze supplementen regelmatig voeden, als supplement bij de hoofdvoeding of als extra maaltijd, bijvoorbeeld gemengd met wat geitenyoghurt. Ze bevorderen de vitaliteit en ondersteunen het immuunsysteem. Daarnaast bevordert Canis Extra Mineralmoor een gezonde spijsvertering en ondersteunt Canis Extra Petflora een gezonde darmflora.

Onze diverse vlokkenmengsels 

Met onze lucht gedroogde vlokkenmengsels vervang je de groente- en fruit toevoegingen bij het voeden van vlees. Hierdoor kun je eenvoudig zelf de maaltijd voor je hond bereiden. De vlokken worden in water geweekt en vervolgens samen met onze Canis Plus® puur vleesvarianten gevoed. Hierdoor hoef je geen rauw vlees te ontdooien, groenten en fruit te snijden, te stomen of te pureren, waardoor je ook veel tijd bespaart.

Als het om groenten, fruit en kruiden in vlokkenmengsels gaat, is het van groot belang dat ze niet voorgekookt zijn om de structuren van de plant en de waardevolle fytonutriënten compleet te behouden. Op deze manier blijft het voeden eenvoudig, praktisch en boordevol voedingsstoffen.

Onze vlokkenmengsels kunnen afwisselend gevoed worden en uiteraard gecombineerd met zelf bereide groenten en fruit. Als je hond een gevoelige maag of allergieën heeft, helpen onze adviezen je bij het kiezen van het juiste vlokkenmengsel:

Onze vezelrijke Vit /Min-vlokken

Dit vlokkenmengsel overtuigt door zijn eenvoudige, maar toch bijzonder vullende receptuur. De ingrediënten zijn zo gekozen dat zelfs allergische honden ze goed kunnen verdragen. De daarin aanwezige gierst wordt zorgvuldig ontsloten, zodat het optimaal verteerd kan worden en tegelijkertijd de hond verzadigt. 

Naturavetal®–Tip: Voor honden die vaak zachte ontlasting hebben:

Met een verminderde hoeveelheid water kunnen onze Vit /Min-vlokken helpen om zachte ontlasting te verstevigen. Om dit te doen, halveer je de hoeveelheid water en verkort u ook de zweltijd van 15 minuten naar 5-10 minuten.

Onze graanvrije Top-Fit-Mix vlokken

Onze rijke Top Fit Mix is een 100% graanvrije en zetmeelarme vlokkenmengsel die bijzonder geschikt is voor honden met een gevoelige maag en honden met allergieën. De bessen die het bevat geven de hond van nature een gezonde vitaliteit en de vijgen, abrikozen en basilicum zijn uitstekende bronnen van vitaminen zijn.

Naturavetal®–Tipp: Für Hunde, die zu weichem Kot neigen

Bei reduzierter Wassermenge können unsere Vit/Min-Vielfalt Flocken ernährungsbedingt dazu beitragen, weichen Kot zu festigen. Dazu halbieren Sie die Wassermenge und reduzieren auch die Quellzeit von 15 Minuten auf 5-10 Minuten.

Seizoen supplementen – de speciale extra 

De natuur bevat een enorme diversiteit en levert pure, hoogwaardige ingrediënten. Daarom zijn wij voorstander van een gevarieerd voedingsplan met natuurlijke voedingssupplementen en zónder kunstmatige toevoegingen.

Canis Extra Bessenkracht

Gevarieerde bessensoorten in schaal met Canis Extra Bessenkracht

Bessen leveren vitaminen voor het immuunsysteem, kunnen het lichaam ondersteunen bij de verdediging tegen vrije radicalen en helpen zo de cellen beschermen. De kleurrijke bessen worden voorzichtig gedroogd, zodat alle voedingsstoffen die ze bevatten zoveel mogelijk behouden blijven. Bessen zijn net als kruiden echte krachtpakjes voor de hond en voorzien het organisme van waardevolle vitaminen, mineralen en fytonutriënten.

Speciale Tip: Voed onze bessenkracht regelmatig tijdens het koude seizoen om een sterk immuunsysteem te bevorderen.

Canis Extra Duizendgroen - Biologische kruiden voor BARF

Groene vitale stoffen

Het voortreffelijke mengsel van behoedzaam aan de lucht gedroogde biologische kruiden levert vitaminen en mineralen in precies de vorm waarin de natuur ze al eeuwenlang aanbiedt. De vitale stoffen die het bevat verrijken het menu en completeren de vleesmaaltijd voor balans, veelzijdigheid en variatie in de etensbak.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.