Naturavetal Logo

Welke voeding voor mijn pup?

Toevoegen aan favorietenlijst

Je puppy staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling, maar zijn persoonlijkheid is al uniek. Dit zal zich de komende jaren blijven ontplooien en ontwikkelen, afhankelijk van de socialisatie en persoonlijke ervaringen van je pup. Je staat samen met je hond aan het begin van een prachtige reis en met een natuurlijke, pup vriendelijke voeding leg je de basis voor een gezonde groei en langdurige gezondheid.

Vooral als deze pup je eerste hond is, kan het in het begin onduidelijk zijn om te bepalen welke voeding het beste is, voor jou pup. In de regel heeft je fokker de pup al aan één soort voer laten wennen en dat moet je de eerste paar dagen in het nieuwe huis zo aan houden.

Zodra je pup echter gewend is, kun je zijn voeding veranderen wanneer je dat wilt. De juiste voeding voor je pup kan droog- of natvoeding zijn; misschien geef je er de voorkeur aan om je pup in de toekomst BARF-voeding te geven of verschillende voedingsmethoden te combineren. Het zijn niet alleen allergieën of intoleranties die bepalen welke voeding het beste is voor je pup: ook de persoonlijkheid van je pup kan invloed hebben op welk voedingsconcept het beste is, en de manier van voeden moet ook in jouw dagelijks leven passen.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Welke eigenschappen vertoont je puppy al?

Als hondenbezitters hebben we vaak beelden van een specifieke hond in gedachten als we aan bijzondere kenmerken denken. Als we bijvoorbeeld de eigenschap ‘eigenzinnig’ nemen, dan denken we gemakkelijk aan een Teckel of een Beagle, terwijl bij een Border collie of Poedel, we denken aan de eigenschappen ‘leergierig’ of ‘trouw’. Uiteraard mogen deze eigenschappen nooit expliciet aan een ras worden toegeschreven, want er zijn net zoveel eigenwijze poedels als er leergierige teckels zijn. De kenmerken van een hond geven niet noodzakelijkerwijs aan tot welk ras hij behoort. Wij hebben echter ontdekt dat deze kenmerken informatie kunnen geven over de richting waarin een passend voedingsconcept zich kan ontwikkelen. In ons advies “Welke voeding geef je je hond?” lees je er meer over.

Natvoeding of droogvoeding: wat is beter voor een pup?

Zowel natvoeding als droogvoeding hebben hun voordelen, die per pup kunnen verschillen. In veel gevallen hebben deze ook te maken met de voorkeuren van de hondeneigenaar. Het belangrijkste is dat de pup voeding van hoge kwaliteit, soortspecifiek en natuurzuiver is. Of het dan nat of droog is, is van secundair belang. De grootste voordelen van droogvoeding zijn het gemakkelijk bewaren en het gemakkelijk verdelen ervan. Met slechts een kleine hoeveelheid voeding wordt in de noodzakelijke energiebehoefte voorzien, wat ook prettig is als je de droogvoeding mee wilt nemen op reis. Het nadeel is echter dat de voeding minder water bevat en de hond absoluut voldoende moet drinken.

Goedkoop puppyvoer bevat vaak te veel graan van lage kwaliteit, waardoor de vertering langer duurt en tot een opgeblazen gevoel kan leiden. Natvoeding heeft als voordeel dat de jonge hond tijdens het eten veel vocht opneemt. Het is sappig en daarom zeer gewild bij de meeste dieren. Geopende blikken kunnen vanwege hun korte houdbaarheid minder geschikt zijn voor op reis, indien je geen koelkastje heb. Daarom is het altijd zinvol om voor de pup een individuele afweging te maken tussen droogvoeding en natvoeding of een combinatie van beide voedingsmethoden in aparte maaltijden.

Wil je je puppy BARFen/ vers voeden?

Het BARF-voedingsconcept is gebaseerd op een hoog aandeel rauw, vers vlees, fruit, groenten, kruiden en olie. Bij het BARFen van pups is het erg belangrijk, dat de kleine hond via zijn voeding, alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft voor een gezonde groei. Ook bij gedeeltelijke BARF is het belangrijk ervoor te zorgen dat het dier voldoende natuurlijk calcium opneemt. Bij twijfel kunnen ondersteunende voedingssupplementen helpen.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.