Naturavetal Logo

Koudgeperste droogvoeding voor honden: Canis Plus® is zuiver natuurlijk en soortspecifiek

Toevoegen aan favorietenlijst

Koudgeperste droogvoeding van Canis Plus® vertegenwoordigt een natuurlijke, soortspecifieke en uitgebalanceerde voeding die geschikt is voor alle honden.

Wij behandelen de natuurlijke ingrediënten van ons koudgeperste droogvoeding zeer zorgvuldig, zodat de voedingsstoffen die ze bevatten niet verloren gaan door hoge temperaturen tijdens de productie. Door de lagere productietemperaturen voldoen de soortspecifieke en gevarieerde recepten met veel vlees aan de biologische behoeften van de hond. Koudgeperste droogvoeding zoals Canis Plus® bevat geen synthetische toevoegingen en voedt de hond naar voorbeeld van de natuur. De acht recepten zorgen voor een op de soort afgestemde voeding als hoogwaardig compleet voeding - ook voor gevoelige en allergische honden.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

De voordelen van koudgeperste droogvoeding

 • Behoedzaam koudgeperste, rijke compleet voeding dat niet opzwelt in de maag
 • Meer dan 60% vers vlees of vis vóór het drogen
 • Enkelvoudig eiwit met slechts één dierlijke eiwitbron uit zalm-, gevogelte-, lams-, rund- of konijnenvlees of met duurzaam insecteneiwit
 • Waardevolle essentiële vetzuren uit zalmolie, rundvlees of kokosvet
 • Echte, krachtige kiemen van naakte haver, bruine gierst, boekweit of mungbonen
 • Vitaminen en mineralen van puur natuurlijke oorsprong
 • Met DogProMin- complex van algen en kruiden
 • Glutenvrij, licht verteerbaar recept
 • Te combineren met Canis Plus® Compleet Menu's, Canis Plus® Puur Vlees in blik of Puur Vlees in rolverpakking met supplementen of BARF/vers vlees
 • Vrij van vulstoffen en inferieure bijproducten zoals verenmeel, klauwen of hoorn
 • Zonder toegevoegde kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Vrij van soja, tarwe en melkproducten
 • Kwaliteitsverzekering door laboratoriumanalyse

Wat is koudgeperste droogvoeding?

Zo produceren wij koudgeperste droogvoeding

Een conventioneel geëxtrudeerd voer wordt doorgaans gedurende lange tijd gebakken bij 130-180°C. Veel van de natuurlijk aanwezige vitaminen gaan verloren, waardoor fabrikanten ze moeten vervangen door kunstmatige vitaminepremixen.

Het bijzondere aan Canis Plus® koudgeperste droogvoeding is dat wij de grondstoffen afzonderlijk en zorgvuldig bereiden: wij garen en malen het vlees vóór het persen. Het koude persproces voldoet dus ook aan alle hygiënische voorschriften.

Waterdamp ontsluit gezonde granen, zoals bruine rijst en haver of graanvervangers, zoals gierst en boekweit. Dankzij dit unieke bereidingsproces is Canis Plus® optimaal verteerbaar voor alle honden.

We drogen de groenten, fruit en kruiden aan de lucht, voordat we alles aan het mengsel toevoegen vlak voor de koude persing. Dit koude persproces bij ongeveer 39°C zorgt voor het behoud van de vitale stoffen. Een korte omgevingsdruk brengt alle ingrediënten in de kenmerkende platte brokvorm.

Het Naturavetal-productieproces voor koudgeperste droogvoeding zorgt voor een bijzonder hoge biologische beschikbaarheid van de betreffende natuurlijke ingrediënten. Hierdoor blijven vitaminen, mineralen en fytonutriënten grotendeels behouden.

Wat zijn de voordelen van koudgeperste hondenvoeding?

Dankzij het voedingsvriendelijke productieproces kan de hond koudgeperste droogvoeding zeer goed verteren. De enzymactiviteit van de waardevolle kiemen, de voedingsstoffen van de kruiden en de groenten en fruit zijn daardoor intact, omdat er geen hitte op de voeding heeft ingewerkt en dus de waardevolle ingrediënten niet heeft vernietigd. Het hoge vleesgehalte en de gezonde granen of graanvervangers in de recepten zijn behoedzaam bereid en vormen daardoor een optimale krachtbron. Elk essentieel bestanddeel van de voeding kan door de cel benut worden en draagt bij aan de vitaliteit. Door deze optimale benutting van de ingrediënten is de ideale voedingshoeveelheid aanzienlijk lager dan bij geëxtrudeerd voer. Hierdoor worden de spijsverteringsorganen van de hond en de portemonnee van de eigenaar permanent ontlast.

Koudgeperste droogvoeding zwelt niet op in de maag, maar valt uiteen in zijn bestanddelen. Zo is het licht verteerbaar voor het lichaam en draagt positief bij aan de natuurlijke darmbeweging. Tegelijkertijd bevordert het een effectieve darmreiniging en kan daardoor de parasietenbelasting in de darmen verminderen. Koudgeperste droogvoeding zoals Canis Plus® is natuurlijk, soortspecifiek en geheel vrij van allerlei synthetische toevoegingen, waardoor het organisme niet wordt belast met onnodige synthetische stoffen.

De Canis Plus® koudgeperste droogvoeding is een gezonde basis voor iedere hond, jong of oud, gezinshond of zeer actief, gezond of allergische hond. De voeding bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten om de hond te voorzien van de best mogelijke voeding passend bij zijn soort.

Gezonde voeding voor jouw hond

Voeding heeft een beslissende invloed op het behoud van de gezondheid van onze honden. Om deze reden gebruiken wij in Canis Plus® koudgeperste droogvoeding, naast een hoog vleesaandeel, uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De samenstelling van Canis Plus® koudgeperste droogvoeding is afgestemd op de dagelijkse behoefte van honden. Het bevat goed verteerbare eiwitten van de beste kwaliteit, een passend vetgehalte met waardevolle omega 3- en 6-vetzuren en gezonde groenten. Het speciale mengsel van lokale kruiden bevat cel beschermende fytonutriënten en behoort al sinds altijd tot de oorspronkelijke voedingsbronnen van de voorouders van onze honden.

Canis Plus® koudgeperste droogvoeding bevat geen dierlijke of plantaardige bijproducten zoals verenmeel, nagels, snavels, hoeven of stengels, wortels, stengels of bladeren van de graanproductie. Deze horen niet in hondenvoeding!

Door de transparante en natuurlijke samenstelling is Canis Plus® koudgeperste droogvoeding ook geschikt voor honden met allergieën of voedselintoleranties.

Licht verteerbare droogvoeding

De ingrediënten voor het Canis Plus® koudgeperste droogvoeding zijn zuiver natuurlijk. Wij gebruiken geen vulstoffen zoals plantenvezels en meel, die dienen alleen maar om de zak goedkoop te vullen. De hond kan de koolhydraten alleen goed verteren als hoogwaardige ingrediënten, zoals de volkoren rijst- of gierstkorrel, optimaal en behoedzaam zijn ontsloten.

Meer informatie en veel gestelde vragen (FAQ) over koudgeperste droogvoeding

Is koudgeperste hondenvoeding beter?

Het koude persproces van Naturavetal® biedt het voordeel dat belangrijke vitaminen in de voeding niet in contact komen met hoge temperaturen, waardoor de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Elk zorgvuldig geselecteerd ingrediënt levert voedingsstoffen, die van nature in pure vorm aanwezig zijn. Kunstmatige toevoegingen worden overbodig, wanneer een combinatie van hoogwaardige ingrediënten, zorgvuldig verwerkt, de kracht van de natuur oplevert. Ons koudgeperste voeding zwelt niet op in de maag, maar valt eenvoudigweg uiteen in de afzonderlijke bestanddelen. Lees hier meer over de voordelen van onze koudgeperste droogvoeding voor honden.

Welk droogvoeding voor honden is goed?

Bij een goede droogvoeding is de samenstelling die je leest begrijpelijk, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat je jouw hond gaat voeden. De voeding wordt daarom openlijk aangegeven en je kunt zien welke ingrediënten verwerkt zijn. Bovendien moet het koudgeperst zijn, geen inferieure dierlijke of plantaardige bijproducten zoals veren, klauwen, snavels, wortels of stengels bevatten en ook synthetische toevoegingen zoals kunstmatige vitamines, conserveermiddelen of smaakversterkers vermijden.

Welk droogvoeding bij BARF?

Als je besluit je hond BARF/vers voeding te geven, komt dat waarschijnlijk omdat je hem zo soortspecifiek mogelijk wilt voeden. Je wil zelf bepalen hoeveel je hond moet krijgen en je hebt de mogelijkheid om zelf de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten te bepalen. Als het om droogvoeding gaat, hoef je geen compromissen te sluiten - je wilt een natuurlijk voeding dat openlijk verklaart wat het bevat. Het mogen alleen ingrediënten van hoge kwaliteit bevatten en géén dierlijke of plantaardige bijproducten van lage kwaliteit, zoals veren, klauwen, wortels of stengels.

Ook mag de voeding géén synthetische toevoegingen bevatten zoals kunstmatige vitaminen of conserveermiddelen. Bovendien moet de voeding in het spijsverteringskanaal van de hond zich op dezelfde manier verteren als zijnde van een oorspronkelijke prooi. Dat betekent dat het voer niet mag opzwellen. In ons advies “Gedeeltelijke BARF/vers voeding: de gulden middenweg en niet halfslachtig?” vind je alles over de verschillende mogelijkheden om BARF/vers voeding te combineren met droogvoeding.

Hoe wordt droogvoeding voor honden gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om droogvoer te maken. De meest voorkomende zijn zogenoemde extrudaten, die onder hoge druk en met hoge temperaturen worden geperst. Dan wordt er ook droogvoer gebakken; bij dit productieproces wordt ook gebruik gemaakt van hoge temperaturen. In tegenstelling wordt bij het koude persproces, zoals toegepast bij Naturavetal, de droogvoeding in aparte stappen geproduceerd. Het vlees wordt behoedzaam gegaard en gemalen. Koolhydraatbronnen zoals gierst of volkoren rijst worden, via een uniek gepatenteerd proces via hete damp, ontsloten om zo optimaal verteerbaar te zijn. 

Groenten, fruit en kruiden worden aan de lucht gedroogd en direct vóór de koude persing gemengd. De brokken worden bij 39 graden onder een korte omgevingsdruk in de vorm geperst. Bij dit proces, blijven de vitale stoffen, zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten grotendeels behouden. Wil je meer weten over de verschillende productieprocessen of het lezen van etiketten van hondenvoeding, kijk dan hier.

Wat is geëxtrudeerd voer?

Een geëxtrudeerd voer is een voer dat onder hoge druk en bij hoge temperaturen van boven de 140°C wordt geproduceerd. Omdat het proces enige tijd in beslag neemt en alle ingrediënten aan deze hitte blootgesteld worden, kunnen voedingsstoffen die oorspronkelijk in de grondstoffen zaten, vernietigd worden. Om deze reden worden synthetische toevoegingen, zoals synthetische vitaminen, aan het voer toegevoegd. Vitaminen en mineralen, uit de oorspronkelijke hoogwaardige ingrediënten worden het beste door het lichaam opgenomen. Deze hebben de ontwikkeling, het sterke immuunsysteem en de prestaties ervan, in de afgelopen millennia mogelijk gemaakt. Daarom bevat hondenvoeding dat geschikt is voor de soort alleen natuurlijke vitaminen en mineralen, zonder enige synthetische toevoegingen. Wil je meer weten over de voordelen van natuurlijk hondenvoeding, kijk dan hier.

Geëxtrudeerd voer vertoont ook zwelgedrag als het in contact komt met water. Als je dus wilt weten of het voer dat je geeft een zogenaamd extrudaat is, gooi dan gewoon een paar brokjes van het voer in een glas water en kijk wat er gebeurt.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.