Naturavetal Logo

Natura Vet® Healthcare – onze productlijn voor holistische gezondheidsondersteuning

Toevoegen aan favorietenlijst

Onze Natura Vet® Healthcare- producten zijn ontworpen om honden holistische ondersteuning te bieden. Ze versterken dus niet alleen een specifiek gedeelte, zoals het spijsverteringskanaal van de hond, maar bevorderen ook het algemeen welzijn op systemische wijze om tegelijkertijd voeding gerelateerde ondersteuning te bieden aan de oorsprong van verschillende symptomen.

Een hond vertoont vaak klachten die je als hondeneigenaar niet per definitie met elkaar associeert. Wat heeft bijvoorbeeld de slechte huid van je hond met zijn darmen te maken? Maar het is juist dit verband dat bepaalt of je de oorzaak van een probleem kunt aanpakken of dat je alleen maar bezig bent met het onderdrukken van diverse symptomen.

Het voeden van onze honden met soortspecifieke voeding en supplementen uit zuiver natuurlijke ingrediënten is net zo belangrijk voor de lichamelijke gezondheid van de hond als voor zijn geestelijke gezondheid. Een hond die gezond is en zich helemaal op zijn gemak voelt, heeft een evenwichtig karakter en ziet er bovendien top uit. Hij is alert en geïnteresseerd, maar niet overdreven opgewonden. Hij vertoont een harmonieus afwisselend actief en rustgedrag; kan opgewonden, maar anderzijds ook juist rustig zijn.

Uiteraard spelen opvoeding, leefomgeving en eerdere goede en slechte ervaringen een grote rol in het gedrag van de hond. Daarnaast zijn er ook andere factoren die de gezondheid van jouw hond beïnvloeden - variërend van genetica, mogelijke doorfok, over-vaccinaties en omgevingsfactoren tot de bijwerkingen van medicijnen. Antibiotica en chemische wormbehandelingen kunnen een negatief effect hebben op de gezonde, vitale bacteriën in de darmflora en dit kan het algehele welzijn op de lange termijn verstoren. Lichamelijke irritatie en gedragsproblemen bij honden kunnen gevolg zijn. 

Als een hond bijvoorbeeld voortdurend zachte ontlasting heeft, moet niet alleen duidelijk worden of hij allergisch is of last heeft van parasieten, maar is het ook de moeite waard om naar zijn gedrag te kijken. Als de hond vaak erg opgewonden of gestrest is, kan dit de reden zijn voor problemen met zachte ontlasting. Het zou heel slecht zijn voor de hond die gedragsmatig gevoelig is voor diarree als zijn voeding voortdurend verandert of als hij voortdurend antibiotica en andere medicijnen krijgt, alleen maar omdat hij tekenen van een allergie of een maag-darm infectie vertoont. Dit kleine voorbeeld laat duidelijk zien dat een enkel symptoom nooit op zichzelf mag worden bekeken. Het is van groot belang om het organisme als geheel te zien en te begrijpen hoe de verschillende processen in het lichaam met elkaar samenhangen en elkaar kunnen beïnvloeden. Anders kan er gemakkelijk een vicieuze cirkel ontstaan waarin de oorzaak van een probleem geleidelijk wordt gemaskeerd onder de symptomen en de behandeling ervan, totdat het lichaam zo overbelast raakt dat de problemen zich manifesteren.

Voor onze Natura Vet® Healthcare producten heb je geen speciale reden nodig, want iedere hond, ongeacht leeftijd of grootte, kan er baat bij hebben. Je kunt ze regelmatig, 1-2 keer per jaar, in de voeding van jouw hond opnemen. Je zult zien hoe goed ze jouw hond ondersteunen. Zo kun je de voeding aanpassen aan de individuele behoeften van jouw hond.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Natura Vet® Healthcare – Holistische producten om het hele organisme op natuurlijke wijze te ondersteunen 

Zoals reeds beschreven streven wij met Natura Vet® Healthcare naar een holistische aanpak. Er zijn bijvoorbeeld honden die het heel moeilijk vinden om hun rust te vinden. Ze zijn erg gespannen en onrustig vanbinnen, ze hebben last van angsten en stress, ze kunnen slechte ervaringen hebben gehad en natuurlijk zijn er ook honden die van nature gevoelig zijn zonder aanwijsbare reden. De oorzaak van het probleem ligt intern, maar de symptomen kunnen zich op verschillende manieren extern manifesteren, bijvoorbeeld door voortdurend krabben, diarree of zelfs verstoord eetgedrag.

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Innerlijke Rust & Concentratie

Onze Canis Extra Innerlijke Rust & Concentratie ondersteunt op natuurlijke wijze de normale werking van het zenuwstelsel. Innerlijke rust en een kalmte, rustgevende slaap kunnen worden bevorderd, waardoor de hond minder stress ervaart en zijn organisme daardoor minder wordt belast. Hiermee wordt de basis gelegd voor het oplossen van het probleem op de lange termijn. Bij zeer nerveuze honden die moeilijk tot rust kunnen komen kan de concentratie worden bevorderd. Honden met zwakke zenuwen kunnen de dag meer ontspannen doorkomen, omdat Innerlijke rust & Concentratie ook helpt om ze te kalmeren. De capsules kunnen op korte termijn worden gegeven in stressvolle situaties of op langere termijn als er individuele behoeften ontstaan.

Natura Vet® Healthcare 

Canis Extra Petflora 

Een slechte huid, terugkerende infecties, intolerantie reacties, oorinfecties, voortdurende parasietenplagen, algemene zwakte van het immuunsysteem, diarree, braken, nerveuze rusteloosheid - al deze ziekteverschijnselen kunnen symptomen zijn van een verstoorde darmflora. Om een gezond evenwicht te bevorderen is een soortspecifieke, natuurlijke voeding de onmisbare basis. In sommige gevallen is het ook nodig om de goede darmbacteriën extra te ondersteunen. Canis Extra Petflora is hiervoor geschikt omdat het de darmbalans van de hond ondersteunt met lactobacillen, vitaminen en mineralen en bèta- glucanen voor het immuunsysteem.

Naturavetal®-Info

Fermentatie met lactobacillen

Fermentatie met lactobacillen levert een puur natuurlijk melkzuur op (pH 3,0). Dit verbetert de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen en ondersteunt de natuurlijke maag-darmfunctie om een gereguleerde spijsvertering, een functionerend immuunsysteem en een gestimuleerde stofwisseling te bevorderen. Melkzuur verbetert de celregulatie, werkt tegen ziekteverwekkende bacteriën in de darmflora van de hond en voorkomt infecties door de lichaamseigen afweer te activeren. De melkzuurbacteriën koloniseren tijdelijk de darm en ontwikkelen hun positieve werking op het oppervlak van het darmslijmvlies, waardoor de bindingsplaatsen niet meer gebruikt kunnen worden door pathogene micro-organismen. De melkzuurbacteriën worden geen onderdeel van de lichaamseigen microflora, maar kunnen zich door gerichte, herhaalde suppletie steeds opnieuw vestigen in plaats van verloren te gaan als onderdeel van de veelheid van onze eigen bacteriestammen.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.