Naturavetal Logo

Canis Plus® InsectVetal® - Duurzaam, koudgeperste hondenvoeding met insecteneiwit

Toevoegen aan favorietenlijst

Honden leven al duizenden jaren bij ons: vandaag de dag vormen we een team dat onvoorwaardelijk toegewijd is aan elkaar. We zorgen ervoor dat honden op een natuurlijke en gepaste manier kunnen worden gevoed. Daarbij bieden alternatieven voor conventionele vleesbronnen nieuwe manieren voor eiwitrijke voeding – duurzamer dan ooit tevoren.

Onze eerste koudgeperste hondenvoeding van insecten, Canis Plus® InsectVetal®, met pure, natuurlijke ingrediënten, vervaardigd d.m.v. een behoedzaam bereidingsproces, met o.a. insecteneiwit van de Hermetia illucens larve en voedingsrijke plantaardige supplementen. Deze innovatieve hondenvoeding biedt de mogelijkheid om natuurlijke hulpbronnen, als water en energie, te sparen en is ook een uitstekend alternatief voor honden met allergieën of voeding intoleranties. Gemaakt van de meest pure ingrediënten en met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk – gezond, duurzaam en diervriendelijk, voor een bewuste omgang met het milieu.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Canis Plus® InsectVetal®

De voordelen van onze insecten hondenvoeding

 • Duurzame hondenvoeding met insecteneiwit
 • Behoedzaam koudgeperst
 • Te combineren met alle Canis Plus® voeding soorten
 • Ideaal voor gedeeltelijke BARF’ers
 • Met zorgvuldig geselecteerde kruiden
 • Zonder vulstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Zonder soja, tarwe, aardappelen en zuivelproducten
 • Ook voor allergische en voedselgevoelige honden

Hermetia illucens - de zwarte soldatenvlieg

De zwarte soldatenvlieg komt wereldwijd veel voor. De minimale omgevingsvoorwaarden zorgen ervoor, dat ze op de meest uiteenlopende plaatsen uitstekende leefomstandigheden vinden, en hetzelfde geldt voor hun larven. Dit is van cruciaal belang voor de productie van Canis Plus® InsectVetal®, onze nieuwe hondenvoeding gemaakt van insecten. Het kweken van de Hermetia illucens-larve is in vergelijking met de vleesproductie probleemloos en praktisch overal mogelijk. De larve heeft niet veel nodig om te gedijen – de focus ligt op het opnemen van zoveel mogelijk voedsel. In het larve stadium eet en slaat de Hermetia illucens zoveel het kann op, omdat het als volwassen insect op deze reserves leeft en geen voedsel meer opneemt. Daarom hebben de larven van Hermetia illucens kort voor de verpopping een zeer hoog gehalte aan voedingsstoffen. Ze bevatten veel eiwitten, vet en ook een gezonde hoeveelheid laurinezuur.

Duurzame hondenvoeding met insecteneiwit

Met het toenemende milieubewustzijn van de mens groeit ook de zoektocht naar nieuwe manieren om de hond op een soort specifieke manier te voeden met waardevolle eiwitten en daardoor de vleesconsumptie te verminderen. In veel delen van de wereld is het volkomen normaal dat insecten op het menu staan. Zo kan er ook hondenvoeding van insecten gemaakt worden. De voordelen van het kweken van insecten liggen voor de hand: ze vereisen aanzienlijk minder ruimte aan benodigde landbouwgrond en andere natuurlijke hulpbronnen. Voor het kweken van 1 kg larven is slechts ca. 1 – 1,5 kg voer nodig – voor 1 kg vlees daarentegen is ca. 12 – 14 kg voer nodig.

Minimaal waterverbruik en ammoniak- en CO2-uitstoot

De larven stellen slechts geringe eisen aan hun voedsel en milieu en behouden een hoge voortplantingssnelheid. Als we ook het beduidend lagere waterverbruik, de ammoniak- en CO2-uitstoot meewegen, wordt duidelijk waarom deze nieuwe manier van voeden met insectenvoeding zo belangrijk kan zijn voor honden, mensen en hun omgeving.

Insectenvoeding voor honden zonder kunstmatige toevoegingen – alleen op puur natuurlijke basis

Als substantieel aanvullende voeding dient Canis Plus® InsectVetal® afwisselend gevoed te worden met onze Compleet-voedingen. Dit vermindert de vleesconsumptie en biedt de hond gevarieerde verzorging – voor milieubewuste, duurzame en soort specifieke voeding.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om insectenvoeding voor honden als Compleet-voeding aan te bieden zonder bepaalde kunstmatige toevoegingen. We hebben er bewust voor gekozen om af te zien van deze toevoegingen en trouw te blijven aan onze holistische benadering van puur natuurlijke voeding.
Ons InsectVetal® is daarom uniek – en zal in eerste instantie als complementaire voeding worden aangeboden, zodat het naast onze andere Canis Plus® voeding soorten kan worden gegeven. Want als we allemaal met enige regelmaat dit alternatief gebruiken, is het resultaat enorm positief voor de wereld en wordt er op holistische wijze voor de hond gezorgd.

Als u Canis Plus® InsectVetal® als Compleet-voeding wilt geven vanwege allergieën of om ethische redenen, raden we u aan om ons expert-team te raadplegen, zodat we de nodige supplementen voor uw hond individueel kunnen bespreken.

Een nieuwe eiwitbron: een alternatief voor honden met allergieën

Niet alleen de enorme voordelen voor het milieu, maar ook de geschiktheid als voeding voor honden met allergieën maken onze Canis Plus® InsectVetal® zo interessant. Ons glutenvrije recept met gedroogde insectenlarven wordt met behulp van het koude persproces behoedzaam in pelletvorm geperst, zodat de hoogwaardige voedingsstoffen uit banaan, bosbes, cranberry en vele andere ingrediënten zo goed mogelijk in oorspronkelijke vorm behouden blijven. Ontsloten volkoren rijst levert ook gezonde voedingsstoffen en heeft een laag allergiepotentieel, zodat er een complementerende voeding ontstaat dat ook honden met voeding intolerantie of honden met allergieën zeer goed kunnen verdragen.

Allergieën ontstaan als het lichaam met een stof in aanraking komt, deze ten onrechte als een bedreiging classificeert en dan bij herhaaldelijk contact steeds weer op deze stof als bedreiging gereageerd. Veel honden lijden b.v. aan een allergie voor kip, omdat dit veel wordt gebruikt als ingrediënt in hondenvoeding. Ingrediënten als geiten- of paardenvlees worden veel minder verwerkt en zijn bij veel honden niet bekend als vleesbron. Daarom komen allergieën voor geiten- of paardenvlees veel minder vaak voor dan bijvoorbeeld voor kip. Welke vleesbron de hond niet kent, hangt af van de voeding voorgeschiedenis van de hond.

Iedereen die zijn hond enkel grootbrengt met twee tot drie verschillende vleesbronnen (in droogvoeding, natvoeding en snacks) en daarnaast geen andere vleesbronnen gebruikt, zou bij een allergie alle vleesbronnen behalve die eerder gebruikt zijn, kunnen geven. Voeding die slechts één dierlijke eiwitbron bevat, is zo belangrijk omdat het ideaal in deze voedingsmethode kan worden geïntegreerd. Als de hond bijvoorbeeld een allergische reactie heeft op kip maar lam wel goed verdraagt, kan Canis Plus Lam (droogvoeding) worden gevoed, in combinatie met ons Compleet-menu met Lam en onze vleesrol puur Lam. Eventueel combineren met zelfgemaakte groenten/ fruit of vlokkenmengsel en een natuurlijke calciumbron om voor de juiste variatie te zorgen.

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat de hond niet alle beschikbare vleesbronnen ter wereld hoeft te krijgen om op de juiste manier te worden gevoed. Twee tot drie verschillende vleesbronnen als basis, met wisselende, licht verteerbare supplementen zijn voldoende om ervoor te zorgen dat de hond goed gevoed wordt. Dit betekent dat alle andere vleesbronnen voor deze hond onbekend blijven en gebruikt kunnen worden in het geval de hond een allergie zou ontwikkelen.

Voor honden met een allergie die maar één vleesbron kunnen verdragen, vormt onze insecten hondenvoeding een welkome en aanvaardbare verrijking van het menu. De ervaring leert dat honden die voor een langere tijd maar één vleesbron krijgen hier ook vroeg of laat op gaan reageren. Deze intolerantie kan ontstaan door eenzijdige voeding. Ons InsectVetal® biedt de mogelijkheid om deze eenzijdigheid te voorkomen en kan zo helpen om dergelijke ongewenste reacties te vertragen of volledig te voorkomen. 

Canis Plus® InsectVetal®

De voordelen van ons insecten hondenvoeding

 • met één enkele insectsoort (Hermetia illucens)
 • uit gezonde en voedzame bronnen
 • milieuvriendelijk productieproces
 • diervriendelijke voedingsbron
 • volledig natuurlijke vitamines en mineralen
 • glutenvrij, licht verteerbaar receptuur
 • ook geschikt voor honden met allergieën

Voedingsadvies

Canis Plus® InsectVetal®

Als complementaire voeding dient Canis Plus® InsectVetal® in aparte maaltijden afgewisseld te worden met de andere Canis Plus® Compleet-voeding soorten of BARF.

Dit voedingsadvies geldt voor volwassen honden en is gebaseerd op hun huidig lichaamsgewicht. Er worden gemiddelde waarden gegeven die in de praktijk zijn bepaald. De optimale hoeveelheid voeding voor de hond is afhankelijk van leeftijd en temperament.

Voeding omschakeling naar insectenvoeding - Canis Plus® InsectVetal®

Net als bij onze andere koudgeperste droogvoedingen, is een directe en duidelijke overschakeling naar InsectVetal® aan te bevelen. Dit betekent dat u tot dan gevoed extrudaat niet mengt met ons koudgeperste droogvoeding, maar direct omschakelt.

Bij het wisselen van onze andere koudgeperste Canis Plus® voedingssoorten of bij het wisselen van natvoeding of BARF naar InsectVetal® vindt de omschakeling ook direct bij de eerstvolgende maaltijd plaats. U kunt hier meer lezen over voeding omschakeling.

Voedingsadvies Canis Plus® InsectVetal®

Canis Plus® InsectVetal® is bedoeld als aanvullende voeding en kan afwisselend in aparte maaltijden worden gevoed met Canis Plus® compleetvoeding varianten of BARF. Het voedingsadvies voor volwassen honden is afhankelijk van hun huidige lichaamsgewicht.

Dagelijks rantsoen:

Gewicht van de hondVoeding per dag
5 kg80 g
10 kg125 g
15 kg165 g
20 kg215 g
25 kg250 g
30 kg280 g
35 kg340 g
40 kg370 g
45 kg410 g
50 kg450 g
60 kg510 g
70 kg600 g

Meer informatie en veel gestelde vragen (FAQ) over het voeden van onze Canis Plus® InsectVetal® hondenvoeding, gemaakt van insecteneiwit

Wat is InsectVetal®?

InsectVetal® is een hoogwaardig, koudgeperste complementaire voeding voor honden op basis van insecteneiwit van de zwarte soldatenvlieg larve (Hermetia Illucens) en dus zonder vlees van warmbloedige dieren of vis. Canis Plus® InsectVetal® is een optie voor gezonde en milieuvriendelijke voeding die veel natuurlijke hulpbronnen spaart in vergelijking met conventionele eiwitbronnen. Het is ook een uitstekend alternatief voor honden met allergieën, omdat het hun dieet kan verrijken.

Is de hoeveelheid voeding hetzelfde als voor de andere Canis Plus® voedingssoorten voor volwassen honden?ne Hunde?

Als complementaire voeding dient Canis Plus® InsectVetal® in aparte maaltijden afgewisseld te worden met één van de andere Canis Plus® Compleet voedingssoorten of BARF.

De hoeveelheid voeding van onze Canis Plus® InsectVetal® is dezelfde als van onze andere Canis Plus® droogvoedingssoorten die gegeven worden. InsectVetal® zit in een uitgebalanceerd kcal-bereik, net als onze andere soorten. Het voedingsadvies geldt voor volwassen honden en is gebaseerd op hun huidig lichaamsgewicht. Er worden gemiddelde waarden gegeven die in de praktijk zijn bepaald. De optimale hoeveelheid voeding voor de hond is afhankelijk van leeftijd en energiebehoefte.

Kan Canis Plus® InsectVetal® ook als complete voeding gegeven worden?

Onze insectenvoeding voor honden is een complementaire voeding die bedoeld is om de voeding variatie van de hond uit te breiden. Het voeden als Compleet-voeding voor langere tijd dient daarom in overleg met ons expert-team te worden overlegd. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het nog niet mogelijk om van insecteneiwit een complete hondenvoeding te maken zonder bepaalde kunstmatige toevoegingen. We hebben altijd afgezien van het werken met deze kunstmatige toevoegingen.

We bieden het aan als complementaire voeding zodat het afwisselend gegeven kan worden met onze Canis Plus® voedingssoorten. Want als iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve voedingswijzen regelmatig ons insectenvoeding in het voedingspatroon van zijn hond integreert, dan zal de consumptie van conventionele vleesbronnen worden verminderd. Dit kan helpen het milieu te ontlasten terwijl de hond op een soort specifieke manier uitstekend wordt gevoed.

Waar moet ik op letten bij het omschakelen op insectenvoeding voor de hond?

Net als bij onze andere koudgeperste droogvoedingen, is een directe en duidelijke overschakeling op InsectVetal® logisch. Dit betekent dat u een eerder gevoed extrudaat niet mengt met ons koudgeperste droogvoeding, maar direct omschakelt. U kunt InsectVetal® twee tot vier weken per zak (5kg) voeden en daarna direct overschakelen op een ander type koudgeperste droogvoeding. Maar het is ook mogelijk om dagelijks van voedingssoort te wisselen.

Heeft u een voeding gevoelige of allergische hond, bel ons dan. Als u eerder natvoeding of BARF gaf, vindt de omschakeling ook bij de eerstvolgende maaltijd plaats. In het geval van voeding gevoelige of honden met eerdere symptomen van intolerantie, kan een verantwoorde en behoedzame omschakeling worden besproken in een individueel gesprek met ons expert-team (tel: +31 6 574 90 90 3).

Is InsectVetal® ook geschikt voor pups?

Onze Canis Plus® InsectVetal® is ontwikkeld als complementaire voeding voor volwassen honden en kan aanvullend aan jonge honden worden gegeven vanaf het moment dat hun groeifase is voltooid. Er is echter niets tegen het vooraf voeden van onze InsectVetal® aan pups en jonge honden als een speciale traktatie.

Kan InsectVetal® gecombineerd worden met Canis Plus® natvoeding?

Net als bij onze andere koudgeperste droogvoedingssoorten, is gecombineerd voeden met onze natvoeding-varianten en BARF zeker mogelijk. Hierbij moet ook worden opgemerkt dat de verschillende soorten voeding niet in één maaltijd gemengd moeten worden, maar in afzonderlijke maaltijden worden aangeboden. Zo geef je s’ochtends natvoeding of BARF en s’avonds InsectVetal®. Het mengen van verschillende soorten voeding in één maaltijd moet bij gevoelige en voeding intolerante honden over het algemeen vermeden worden, omdat dit de spijsverteringsorganen kan irriteren.

Kan InsectVetal® gecombineerd worden met andere Canis Plus® droogvoeding soorten?

InsectVetal® is een complementaire diervoeding en dient afwisselend gevoed te worden met onze andere Canis Plus® Compleet voedingen. Omdat al onze soorten droogvoedingen koudgeperst zijn, kunt u Canis Plus® InsectVetal® twee tot vier weken per zak voeden en daarna direct omschakelen op een ander type koudgeperste droogvoeding. Maar het is ook mogelijk om dagelijks van voeding soort te wisselen. Als u een gevoelige hond heeft, bel ons dan op: +31 6 574 90 90 3

Hoe wordt de larve gekweekt voor het insecteneiwit?

De larve van de zwarte soldatenvlieg wordt gekweekt bij temperaturen die geschikt zijn voor deze soort, in een geschikt klimaat en gevoed met graan, meestal havermout. Deze omstandigheden zorgen voor een natuurlijke en evenwichtige groei, met regelmatige reproductiecycli die slechts enkele weken duren.

Is InsectVetal® geschikt voor honden met allergieën en gevoelige honden?

Ja, het recept met de larve van de zwarte soldatenvlieg en onze ontsloten volkoren rijst is geschikt voor honden met allergieën. Insectenlarven zijn voor de hond meestal totaal onbekend als voedingsbron, en volkorenrijst heeft van nature maar een klein allergisch potentieel. Canis Plus® InsectVetal® is een zeer geschikte voedingsbron, zelfs voor zeer allergische of voeding gevoelige honden. Natuurlijk gebruiken wij zoals altijd géén synthetische toevoegingen bij InsectVetal®, zodat het voor uw allergische hond niet alleen goed wordt verdragen, maar ook vrij is van onnodige vreemde stoffen!

Voor honden met een allergie raden we een aangepaste voeding aan, omdat het hier vaak raadzaam is om, net als bij een eliminatiedieet, een goed verdragen variatie gedurende 6-8 weken te voeden, zodat de geïrriteerde stofwisseling kan kalmeren en regenereren. Omdat veel honden met een allergie slechts één of twee vleesbronnen kunnen verdragen. Dit voedingsmiddel gemaakt van insecteneiwit kan voor hen een reddende oplossing zijn.

Kan ik persoonlijk advies krijgen over het voeden?

We geven u graag uitgebreid advies over hoe u uw hond op de juiste manier kunt voeden.
U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur bereiken op 06 574 90 90 3 of per e-mail: info@naturavetal.nl.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.