Naturavetal Logo

Wat dierenartsen aanbevelen

Als producent vinden wij het belangrijk om jou en je dier als team te begrijpen, zodat we je holistische zorg kunnen bieden. Wij ondersteunen je graag bij de verzorging van jouw dier met hoogwaardige producten, deskundig advies, goede en snelle service. Holistisch betekent voor ons het erkennen van alle factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van jouw dier. Dit kan alleen worden bereikt door samen te werken met deskundigen die uitstekende kennis hebben op hun respectievelijke vakgebieden en holistisch willen werken aan het welzijn van dieren. 

Steeds meer dierenartsen heroverwegen de diergezondheid en houden zich intensief bezig met het onderwerp voeding op het gebied van de gezondheidszorg, omdat het niet alleen een probleem kan zijn, wanneer het dier al ziek is. In de dierenartspraktijk wordt duidelijk hoe groot de invloed van voeding is op de gezondheid van onze dieren. Het werkt in twee richtingen: onjuiste, niet soortspecifieke voeding kan ziekten veroorzaken en ervoor zorgen dat bestaande ziekten langer problemen veroorzaken of zelfs verergeren. Een juiste, wel soortspecifieke voeding kan ervoor zorgen dat het dier minder vaak ziek wordt en sneller en beter kan herstellen van ziekten. Het besef groeit dat een op de soort afgestemde, natuurlijke voeding de beste basis vormt voor een lang, gelukkig en vitaal dierenleven.

Wij laten jou graag de adviezen zien van deskundigen die wij vertrouwen. Het zijn dierenartsen, die zich elke dag inzetten voor het welzijn van de dieren en die net als wij ervan overtuigd zijn dat alleen de natuur ons de juiste weg kan wijzen.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
„Als dierenarts hou ik van dieren en van de natuur. Als holistisch gezondheids- en tandheelkundige weet ik hoe belangrijk voeding is in relatie tot gezondheid of ziekte.“
Andrea Neumann - Dierenarts en eigenaar van de dierenartsenpraktijk in de Romeinse Villa Longuich

In gesprek

Andrea Neumann - Dierenarts

"Gezondheid begint in de darmen: zonder een functionerend darmstelsel lijden dieren aan veel ziekten, waarvan sommige ernstig zijn. Deze omvatten niet alleen functionele beperkingen van de spijsverteringsorganen (IBD, pancreasinsufficiëntie, enz.), maar ook gebitsproblemen, allergieën, auto-immuunziekten, stofwisselingsstoornissen en zelfs psychisch lijden. Bijna elke ziekte vindt zijn oorsprong in de darmen. Het darmmilieu is een zeer delicaat systeem dat bestaat uit bacteriën, virussen en zelfs schimmels en parasieten, die allemaal symbiotisch samenleven. Pas als deze omgeving wordt verstoord, wordt het organisme ziek.

Als het zo’n grote rol speelt, hoe kunnen we dan de darmen van onze honden en katten beschermen of genezen? 

Natuurlijk met de juiste voeding. Want ‘je bent wat je eet’ geldt ook voor onze dieren. Voor mij gelden de volgende criteria, zodat ik een diervoeding als goed kan omschrijven: vrij van chemische toevoegingen, open declaratie, hoogwaardige eiwitten, goede verteerbaarheid, waardevolle ingrediënten, smakelijkheid en een gezondheid bevorderende werking. Alle Naturavetal® voedingsvarianten voldoen aan deze criteria, zowel voor honden als katten, dus ik kan dit bedrijf naar mijn beste weten en overtuiging aanbevelen. Bovendien is de droogvoeding ook nog eens koudgeperst. Dit is een behoedzaam proces met minder hitte. Het beschermt de waardevolle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, maar ook andere fytonutriënten, die van nature in de hoogwaardige ingrediënten zitten, zo goed mogelijk, zodat ze niet kunstmatig hoeven te worden toegevoegd. Nog meer natuur dus!

Naturavetal® toont betrokkenheid en ondersteunt onze praktijk bij dierenbeschermingscampagnes. Wanneer kwaliteit en hart samenkomen, is het uniek. Bedankt daarvoor!!!"

Beste wensen voor jullie gezondheid, 
Andrea Neumann GpCert Dent & Os 
(dierenarts, eigenaar van de dierenartsenpraktijk in de Romeinse Villa Longuich)

Holistische voedingsconcepten voor individuele behoeften  

Wij willen alle honden en katten voorzien van hoogwaardige voedingsstoffen: natuurlijk, van hoge kwaliteit en flexibel genoeg, zodat ieder dier de maaltijd krijgt die het beste aansluit bij zijn individuele behoeften.

De huidige levensfase, gezondheidstoestand en activiteitsniveau van jouw dier kunnen de individuele behoeften van je dier sterk beïnvloeden en veranderen. Daarom heb je flexibele, holistische voedingsconcepten nodig die natuurlijk zijn en altijd individueel kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw dier. Of het nu gaat om droogvoeding, een compleet menu of zelf samengestelde maaltijden met onze puur vleesvariaties en onze natuurlijke supplementen - onze voedingsvarianten bieden je talloze combinatiemogelijkheden om jouw hond en kat op de soortspecifieke manier te voeden.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 574 909 03 (NL)/ 04 - 923 109 22 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag proefzakjes toe en helpen je de juiste variant te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.