Naturavetal Logo

Dit is anders – onze productieprocessen

Niet al het eten is hetzelfde! De kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de verschillende productieprocessen verschillen vaak aanzienlijk van elkaar. Maar alleen als de beste kwaliteit van de ingrediënten en behoedzame productieprocessen samenkomen, kan er een voeding ontstaan dat een positieve invloed kan hebben op de gezondheid van onze viervoeters. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten leveren een verscheidenheid aan puur natuurlijke voedingsstoffen, terwijl het behoedzame verwerkingsproces ervoor zorgt, dat de voedingsstoffen op de best mogelijke manier behouden blijven. Kunstmatige toevoegingen, zoals synthetische vitaminen, zijn niet nodig, als de kracht van de natuur in een combinatie van hoogwaardige ingrediënten en een behoedzame verwerking samen komt.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

De productie van onze koudgeperste droogvoeding 

Een hoogwaardige droogvoeding hoort koudgeperst te zijn en vrij van synthetische toevoegingen - net zoals bij onze Canis Plus® voor honden of Felins Plus® voor katten.

Het bijzondere aan onze koudgeperste droogvoeding varianten is, dat de grondstoffen tijdens de productie individueel en zorgvuldig worden verwerkt:

Het vlees wordt gegaard en gemalen, zodat het geperst kan worden.

De koolhydraatbronnen, zoals boekweit of bruine gierst, worden via een uniek bereidingsproces boven hete stoom ontsloten, zodat hun waardevolle voedingsstoffen optimaal behouden blijven. De ruwe vezelstructuren worden van elkaar gescheiden, zonder te worden vernietigd – zo zijn ze optimaal verteerbaar voor het dier en kunnen ze een gezonde darmperistaltiek blijven bevorderen.

De groenten, fruit en kruiden worden gemalen, voorzichtig aan de lucht gedroogd en vóór de koude persing toegevoegd - omdat luchtdroging zorgt voor een zo goed mogelijk behoud van de verschillende voedingsstoffen.

Onze DogProMin, bestaande uit speciale kruiden en algen, maakt het recept af van onze gezonde, koudgeperste droogvoeding met natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Bij de productie van onze koudgeperste droogvoeding werken wij met lage temperaturen: Onze koude persing, die vitale stoffen beschermt, vindt plaats bij ca. 39°C, onder een korte omgevingsdruk, waardoor de ingrediënten tot brokvorm worden samengeperst. Hierdoor blijven vitaminen, mineralen en fytonutriënten grotendeels behouden.

Ons koudgeperste droogvoeding zwelt niet op in de maag, maar valt uiteen in zijn verschillende bestanddelen. Dankzij ons koude persproces kunnen we alle synthetische toevoegingen achterwege laten en bieden we hoogwaardige en puur natuurlijke droogvoeding aan. Afhankelijk van jouw wensen, is er enorme keuze tussen verschillende voedingsvarianten of deze ook combineren. Of het nu naast BARF/ vers voeding of gegaarde natvoeding is, het koude persproces maakt dit allemaal mogelijk.

De productie van ons behoedzaam gegaarde natvoeding 

Of het nu gaat om onze Canis Plus® Compleet Menu's of Puur Vleesvariaties voor honden, of om de Felins Plus® Menurollen voor katten - bij al onze natvoeding varianten worden de betreffende ingrediënten zoals vlees, groenten, fruit, kruiden en olie gemengd en koud in de blikken of rollen gevuld. Vervolgens wordt het geheel zo kort mogelijk gegaard. Deze productiemethode is bijzonder behoedzaam en garandeert houdbaarheid zonder gebruik van kunstmatige toevoegingen.

De productie van onze natuurlijke voedingssupplementen

Bij de productie van onze verschillende voedingssupplementen letten wij bovendien op een hoge kwaliteit van ingrediënten en speciale verwerkingsmethoden.

Kruiden, bessen, groenten en fruit in onze natuurlijke voedingssupplementen worden voorzichtig aan de lucht gedroogd. Deze vorm van drogen zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen, waaronder de waardevolle fytonutriënten, zo goed mogelijk behouden blijven.

De productie van onze natuurlijke kauwsnacks 

Kauwsnacks versterken de kauwspieren, zijn lekker om in te bijten en zijn voedingsrijke lekkernijen of caloriearme snacks. Niet alle snacks zijn echter hetzelfde. Als de fabrikant kiest voor de geslotenverklaring en niet onthult wat er precies in de hondensnack zit, is dat géén goed teken. Voor termen als ‘granen’, ‘dierlijke en plantaardige bijproducten’, ‘oliën en vetten’ of ‘mineralen’ zonder verdere informatie over wat ze precies zijn, moet je uitkijken. Als er ook nog suiker, synthetische vitaminen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen in zitten, dan is het géén gezond tussendoortje. Als je met een gerust hart snacks wilt voeden, moet je ervoor zorgen dat deze ingrediënten er niet inzitten.

Het Naturavetal® snack assortiment garandeert strenge kwaliteitscontroles en artikelen, die met een gerust geweten gevoed kunnen worden. De bijzondere productiekenmerken van onze snacks in één oogopslag:

  • Hoge tolerantie voor honden met allergieën
  • Vrij van conserveringsmiddelen
  • Vrij van synthetische toevoegingen
  • Vrij van kleurstoffen
  • Behoedzaam lucht gedroogd 

Goede voeding – de basis voor een lang, vitaal leven

Voeding speelt altijd een sleutelrol als het om het onderwerp gezondheid gaat. Het toenemende aantal allergieën, gewrichtsproblemen, huid- en vachtproblemen, kanker, maag-darmziekten, nier- en leverziekten en spijsverteringsstoornissen kunnen zeker in verband worden gebracht met een ongezonde, verkeerde voeding.

Vooral bij talrijke voedselallergieën en gevoelige dieren moet de eigenaar op zoek gaan naar voeding en geschikte snacks, die niet de betreffende allergenen bevatten en een volledig natuurlijke voedingsrijke energiebron bieden, door behoedzame productieprocessen zoals het koud persen, behoedzaam garen of luchtdrogen. Honden- en katteneigenaren hebben het zelf in de hand om via hoogwaardige voeding en snacks directe invloed te hebben op de gezondheid van hun dieren.

Heb je vragen over onze voeding of heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste snack voor jouw hond of kat? Veel tips vind je in onze adviezen zoals “Welke voeding voor mijn hond” en in onze kattenadviezen. Neem contact op met ons adviesteam voor individueel advies. We helpen graag.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.