Naturavetal Logo

Adviezen over hondenvoeding van Naturavetal®

In onze adviezen over hondenvoeding vind je veel informatie en handige tips over gezonde en natuurlijke voeding voor je hond. Van individuele ingrediënten tot zeer specifieke voedingstips tot veelvoorkomende voedingsproblemen, we bespreken veel onderwerpen die je helpen met soort specifieke voeding. We houden altijd de aard van het dier in gedachten: de afstamming van de wolf speelt een belangrijke rol bij de keuze van een geschikt voedingsconcept. In het wild eet de viervoeter zijn prooi op, inclusief vacht, botten en ingewanden. Maar ook kruiden, bessen en wortels uit het bos staan op zijn menu. Naast het essentiële hoofdingrediënt vlees omvat een soort specifieke en natuurlijk gezonde hondenvoeding dus ook fruit, groenten en oliën. We delen alle basisprincipes met je – inclusief de populaire BARF – hier in de adviezen!

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Ingrediënten: wat mag er wel in, wat niet?

Naturavetal® staat voor soort specifiek en natuurlijk hondenvoeding, want het beste is alleen goed genoeg voor je hond. Maar welke ingrediënten zijn geschikt en welke horen niet thuis in hondenvoeding? Tarwe, rogge of gerst zijn namelijk goede energieleveranciers en bevatten ook vitamines en mineralen. In dit verband is er altijd sprake van de “kwaadaardige graansoort”. Veel honden kunnen echter geen gluten verdragen en zijn allergisch voor voedsel dat graan bevat. Niet ontsloten granen zijn vaak de oorzaak van spijsverteringsproblemen.

Een belangrijk onderdeel van onze hondenadviezen is ook informatie over voedingsmiddelen die giftig of zelfs dodelijk kunnen zijn voor honden, zoals b.v. chocolade.

Vind de juiste voeding en de juiste hoeveelheid

Naast de ingrediënten heeft ook de hoeveelheid invloed op de gezondheid van de hond en is daarom een onderwerp in onze adviezen over hondenvoeding. Hoe groot de dagelijkse porties moeten zijn, hangt af van leeftijd, ras en individueel temperament. Rustige senioren hebben minder energie nodig dan speelse jonge honden (daarover meer in de puppy-adviezen!). Bovendien hebben sommige hondenrassen de neiging om te zwaar te zijn en kunnen ze niet worden verwend met te veel lekkers. Niet op de laatste plaats is ook de energiebehoefte een belangrijke factor: want een getrainde hulphond die zijn werk doet voor de politie of douane heeft veel meer energierijke voeding nodig dan het kleinere schoothondje, dat comfortabel op zijn hondenbank vertoeft. Je kunt hier meer over lezen in onze adviezen voor hondenvoeding.

Advies voor hondenvoeding met handige voedingstips en raad bij problemen

Als de hond ineens niet meer wil eten, last heeft van diarree of verstopping, is snelle hulp belangrijk. De artikelen in onze Naturavetal®-adviezen voor hondenvoeding zijn geen vervanging voor een bezoek aan de dierenarts, maar geven wel nuttige informatie over veel voedingskwesties. Als je hond bijvoorbeeld zijn etensbak niet meer aanraakt, maakt iedere eigenaar zich begrijpelijkerwijs zorgen.

Want in tegenstelling tot katten, waarover je meer kunt lezen in onze katten adviezen, zijn de meeste honden geen fijnproevers en zullen ze niet aarzelen om het eten dat hen wordt aangeboden op te eten.
Gezondheidsproblemen en ziekten kunnen de eetlust van de hond bederven. Maar zelfs gezonde honden weigeren soms te eten. Wat je dan kunt doen en vele andere voedingstips, lees je hier in de adviezen voor gezonde, soort specifieke en natuurlijke hondenvoeding!

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.