Naturavetal Logo

De wolf in de hond

Toevoegen aan favorietenlijst
„Wat zou de hond zijn zonder de mens? Wolf gebleven!“
Peter F. Keller, Zwitserse auteur

Volgens wetenschappelijke bevindingen is de hond eigenlijk een gedomesticeerde wolf. Het is duidelijk dat alle honden dezelfde evolutionaire oorsprong en hetzelfde DNA hebben als de grijze wolf, vanwege deze Canidae (hondachtigen) hebben ze de identieke genetische code geërfd. Net als hun wilde voorouders en soortgenoten, zijn onze honden carnivoren. De anatomische kenmerken zijn duidelijk: scherpe, puntige tanden om vlees te scheuren en een wijd openend kaakgewricht. Het korte, eenvoudige spijsverteringskanaal kan optimaal eiwitrijk voedsel verteren en metaboliseren met een zeer zure maag-pH-waarde.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Dicht bij de natuur en op basis van vlees

Gedurende de duizenden jaren van domesticatie is het voedingsgedrag vrijwel ongewijzigd gebleven voor deze vleeseters – des te meer is de voeding op basis van vlees biologisch relevant. Het is daarom niet verrassend dat honden van alle rassen niet alleen hetzelfde voedsel kunnen consumeren als hun gemeenschappelijke voorouders, maar het zelfs essentieel is voor hun gezondheid.

Er is dus vlees nodig voor de wolf in uw hond. Omdat de vleeseter in het wild dierlijk eiwit nodig heeft om te overleven en gezond te worden. Als prooi eters, de voorouders van onze honden die niet alleen het vlees – maar afhankelijk van de habitat en het seizoen ook het orgaanvlees, zoals pens, van pre-verteerd grassen en planten, lichaamsvochten en bont nuttigden. Daarnaast stonden op het menu ook wormen, insecten, vissen, muizen, kleine knaagdieren, wortels, bessen, kruiden of fruit. De vrijwel volledig verbruikte prooi verschaft de hond niet alleen eiwitten en vetten, maar ook andere essentiële voedingsstoffen zoals calcium uit de botten, natrium uit het bloed, in vet-oplosbare vitaminen – met name uit de lever en de nieren – en in wateroplosbare vitaminen uit darmkanaal, essentiële vetzuren van het lichaamsvet – maar ook onverteerbaar, vezelig materiaal uit de darminhoud, wat onmisbaar is voor de spijsvertering. Dit prooienrecept van de natuur is daarom niet alleen opgenomen in ons koudgeperst voeding, maar is rijk aan vleesaandeel in natuurlijke samenstelling: speciaal ontworpen voor de behoeften van de hond. Dus Naturavetal® voorziet uw hond op natuurlijke wijze de benodigdheden – met een divers, vriendelijk en verteerbare voeding met sappige vlees – op basis van het voedsel dat het dier in zijn natuurlijke omgeving zou vinden en verslinden.

Vlees en nog veel meer

Uiteraard worden alle gebruikte Naturavetal-vleesproducten getest en goedgekeurd volgens strikte criteria. Of het nu Canis Plus® compleet menu’s, vleesblikken of vlees rollen zijn: ze zijn rijk aan eiwitten en bieden een breed scala van gevogelte, vlees of vis – voor de wolfshonger in uw en zoals de moderne dierenvriend het graag ziet. Aangezien de hond van vandaag afhankelijk is van de mens voor een natuurlijke voeding, moeten we zijn specifieke behoeften begrijpen en verantwoordelijk zijn voor soortspecifiek voeding. Als gespecialiseerde fabrikant, ondersteunen wij u met goede producten voor de gezondheid en de prestaties van uw trouwe metgezel te onderhouden – maar bieden daarnaast een uitstekende service voor hondenbezitters voor het welzijn in het gehele aspect van het dier.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.