Naturavetal Logo

Advies over het houden en verzorgen van honden door Naturavetal®

De gezonde en natuurlijke verzorging van de hond en het diervriendelijk houden, zijn onze centrale thema’s in dit deel van de Naturavetal® hondenadviezen. Een sterk immuunsysteem beschermt tegen ziekten en maakt het moeilijker voor bacteriën, virussen en endo- en ectoparasieten, om het dier te schaden. Hoe je met puur natuurlijke middelen de afweer van de hond duurzaam kunt ondersteunen, lees je in de adviezen, hondenbezit en verzorging. 

We gaan ook in op zeer specifieke problemen van het dagelijks leven en laten je zien hoe je van bijzonder vervelende bloedzuigers afkomt: natuurlijk hebben we het over teken, die gevaarlijke ziekten kunnen overbrengen op zowel honden als mensen. Doorzoek daarom, na elk verblijf in het groen, goed de vacht van je hond op de parasieten en verwijder deze met een tekentang of pincet.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Gezonde tanden en glanzende vacht

Als de vacht er goed en gezond uitziet, betekent dit dat het goed met de hond gaat. Een ruige, doffe of matte vacht daarentegen geeft aan dat het dier belangrijke voedingsstoffen mist. Een soort specifieke en evenwichtige voeding heeft dus een directe invloed op het uiterlijk van de hond. Ook na een ziekte of tijdens het wisselen van vacht kun je jouw trouwe viervoeter ondersteunen met een extra portie voeding. Welke dat zijn hebben we voor je samengevat in de adviezen voor het houden en verzorgen van honden. Bij natuurlijke hondenverzorging hoort ook speciale aandacht voor het gebit. In artikelen over mondhygiëne presenteren we het nut van natuurlijke kauwsnacks die op milde wijze tandsteen voorkomen en pups kunnen helpen bij het wisselen van tanden.

Hondensport en activiteiten voor de behendige hond

Honden hebben beweging en activiteiten nodig – en niet alleen om wat frisse lucht te krijgen en hun behoefte te doen. Terwijl rustigere en oudere dieren liever een eenvoudige wandeling maken, willen de energievolle honden juist uitgedaagd worden. Maar welke mogelijkheden zijn er hiervoor? In de adviezen voor het houden en verzorgen van honden laten we je verschillende activiteiten zien die perfect passen bij jonge en dynamische honden. Hondensporten zijn bijvoorbeeld behendigheid, hondendansen, fly-ball of disk-dogging – disciplines waar ook eigenaren veel plezier aan beleven. Daarnaast laten we je kennismaken met de activiteiten van werkhonden, die niet alleen worden gebruikt door de politie of douane, maar ook worden ingezet als vrijwilliger voor reddingshonden eenheden. In lijn hiermee vertellen de Naturavetal®-adviezen voor hondenvoeding welke honden een verhoogde energiebehoefte hebben en wanneer sporthondenvoeding de juiste keuze is.

Tips over hondenbezit en verzorging

Waar moet je op letten als je met je hond op pad gaat? Hoe kom je rustiger door bijzonder stressvolle situaties zoals het oudejaarsvuurwerk? En wat moet je weten over het adopteren van een hond uit een asiel? We hebben uitgebreide antwoorden op deze en vele andere vragen verzameld in de adviezen voor hondenbezit en -verzorging. De tips en tricks van Naturavetal helpen in het dagelijks leven en geven diepgaande vakkennis. Blader nu door de verschillende bijdragen!

Naturavetal®-Tipp

Kattenliefhebbers vinden in onze veelzijdige kattenadviezen interessante weetjes over het houden en verzorgen van de huistijgers!

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.