Naturavetal Logo

Snacks voor katten

Toevoegen aan favorietenlijst

Niet alleen honden houden van snacks, maar ook katten houden van een kleine traktatie als tussendoortje. Maar terwijl honden op een heleboel verschillende kluiven kunnen kauwen en er dolblij mee zijn, is het voor katten veel moeilijker om de juiste traktatie te vinden. Dat komt omdat ze verwend willen worden en niet zomaar tevreden zijn met een traktatie die ze "toegeworpen" krijgen. Maar, als je eenmaal de juiste beloning voor je kat hebt gevonden, zal zelfs de meest trotse tijger graag trucjes leren zoals zit- of apporteerspelletjes. De prikkel moet gewoon de juiste zijn.

De ervaring leert, dat sommige snacks voor honden ook erg populair zijn bij katten. Hieronder laten we je graag een paar voorbeelden zien.

Snacks voor alle katten

Met deze snacks - deels uit ons hondenassortiment – kan je niet missen - want katten die ook droogvoeding kennen, doen het over het algemeen erg goed met deze traktaties.

Felins Plus® Gevogelte & Vis

Unieke, koudgeperste kattenvoeding met een hoog vlees- en visgehalte, kan ook heel goed gebruikt worden als natuurlijke traktatie en als speciale beloning.

Cans Plus® Sterrenhemel vissnacks

Gevarieerde mix van minisnacks bestaande uit drie verschillende vissoorten. Naast het hoogwaardige visgehalte zorgen speltmeel en zalmolie voor een bijzonder gezonde mix.

Canis Plus® Runderlong of Lamslong Mini-Snacks

Onze kleine longstukjes van klassiek rund- of lamsvlees bieden caloriearme, stevige minitraktaties met een krachtige smaaksensatie.

Canis Plus® Paardenlong of Geitenlong Mini-Snacks

Onze caloriearme minisnacks van paarden- of geitenlong zijn bijzonder geschikt voor katten met allergieën of voedselintoleranties.

Felins Plus® Finest - Vis & Schelpdierenmix

Malse zalmfilet, met wortel, appel, pompoen en groenlipmosselvlees als gastronomische maaltijd voor speciale gelegenheden of als snack tussendoor.

Felins Plus® Finest Zalmfilet

100% malse zalmfilet is een echte aanrader bij de voeding van de katten. Geschikt als tussendoortje, speciale beloning of om de acceptatie van kruidenmengsels en soortgelijke supplementen te verhogen, die anders misschien geweigerd zouden worden.

Snacks voor "gevorderden"

Bij onze snacks voor "gevorderde" katten spelen verschillende factoren een rol. Kent de kat al wat grotere snacks? Houdt hij van een bepaalde eiwitbron, als bijv. vis? Neemt hij graag de tijd om op zijn "prooi" te kauwen?

Canis Plus® Sprot

Als waardevolle, zeer goed verteerbare eiwitbron die mineralen, sporenelementen en omega-3 vetzuren levert, zijn ze een echte gezonde snack. Zo kun je je kat gezond voeden en tegelijkertijd belonen.

Canis Plus® Hertenlongblokjes

Ze zijn de ideale snack voor katten met intoleranties of allergieën. Ze zijn ook relatief zacht, makkelijk te snijden, gezond en caloriearm.

Canis Plus® Goudband Makreel

De behoedzaam aan de lucht gedroogde Goudband makreel is bijzonder mager. Het verrijkt de voeding met goede, onverzadigde vetzuren en is licht verteerbaar. De dunne stukjes kunnen ook gemakkelijk in kleinere stukjes worden gesneden.

Naturavetal® Tip

Als je je kat voor het eerst een kauwsnack geeft, blijf er dan bij en observeer hoe de kat met de snack omgaat. Het omgaan met kauwsnacks moet eerst worden aangeleerd. Afhankelijk van de grootte van de snack, moet de dagelijkse hoeveelheid voeding worden aangepast. De kat moet altijd vers water ter beschikking hebben. Als je merkt dat de kat een groter stuk van de snack probeert door te slikken, verwijder het dan en geef de kat kleine stukjes of snacks waarin hij zich niet kan verslikken.

Andere ideeën voor kattensnacks

Sommige zeer ervaren/enthousiaste katten die van BARF/vers voeding houden kunnen ook grotere kauwsnacks zoals kippen- of eendennekken aan. Of dit bij je eigen kat ook het geval is, moet je echter uitproberen.

Canis Plus® Kipfilet

De malse kipfilet, in lucht gedroogde vorm, is populair onder de katten en is bovendien zeer goed verteerbaar.

Canis Plus® Kippennekken

De 100% natuurlijke kippennekken zijn een heerlijk knapperige en gezonde kauwsnack.

Canis Plus® Eendennekken

De 100% natuurlijke eendennekken zijn een verfijnde, knapperige en gezonde kauwsnack en zijn aanzienlijk groter dan kippennekken.

Canis Plus® Konijnenoren met vacht

De populaire, knapperige gedroogde konijnenoren met hun korte, gladde vacht zijn erg populair bij katten, omdat ze niet zo hard zijn als bijvoorbeeld reepjes rundervacht, maar moeten toch goed gekauwd worden. De vacht kan helpen om de tanden schoon te maken en ook het maagdarmkanaal te "reinigen".

Meer informatie en veel gestelde vragen (FAQ) over snacks voor katten

Zijn snacks gezond voor katten?

Snacks zijn gezond voor je kat als ze geen synthetische toevoegingen of verborgen suikers bevatten en je ze met mate gebruikt. Dit betekent, dat je altijd moet opletten hoeveel traktaties je kat per dag krijgt om mogelijk overgewicht te voorkomen.

Waarom houden katten van snacks?

Snacks bestaan vaak uit puur vlees, soms met vet eraan, en omdat katten vlees- en vetliefhebbers zijn, eten ze dat graag. Bovendien associëren veel katten snacks met aandacht of speeltijd met hun mens, waar beide van genieten.

Welke snacks voor katten?

Verschillende snacks zijn geschikt voor katten, wat veel te maken heeft met de voorkeuren van de kat en ook aan welke snacks hij al gewend is. Veel katten houden van snacks uit gevogelte of vis. Het is altijd belangrijk dat snacks 100% natuurlijk zijn en geen verborgen smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen bevatten.

Welke groenten voor katten?

Als je de maaltijden van je kat zelf samenstelt, heeft je kat ook ongeveer 5% vezels nodig in zijn dagelijkse voeding. In ons advies "Hoe gaat BARF bij de kat?" laten we je zien hoe je een BARF/ vers voeding voor je kat berekent en ook welke groenten je aan BARF/ vers voeding kunt toevoegen.

Hoeveel snacks per dag voor je kat?

Omdat de meeste traktaties voor katten droge snacks zijn, moet je er over het algemeen zuinig mee zijn. Als voormalig woestijndier moeten katten altijd vocht binnenkrijgen via "hun prooi", zodat hun organen gespaard blijven.

Als je echter kleine snacks zoals Felins Plus® Finest Vismaaltijden wilt aanbieden als een speciale traktatie gedurende de dag, dan is er niets dat je tegenhoudt om dit te doen. Je moet dan wel de hoeveelheid voeding per dag iets verminderen.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.