Naturavetal Logo

Hoe ondersteun je de botten en gewrichten van jouw hond

Toevoegen aan favorietenlijst

De tijd die wij als hondenbezitters met onze honden doorbrengen is ontzettend waardevol. Hieronder vallen uiteraard ook de uren die we samen in de woning doorbrengen, maar bovenal zijn het de uren die we met onze honden in de natuur doorbrengen. Elk uitstapje kan een avontuur worden; er is altijd iets nieuws te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen, zelfs tijdens het gebruikelijke avondrondje. De hond laat ons een wereld zien die voorheen gesloten bleef, we nemen de natuur intensiever waar, letten meer op de details en vinden rust in het gezamenlijke en zeer persoonlijke ritme.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

De lange weg van jonge hond naar senior 

De hond staat sinds zijn geboorte op zijn vier poten. In het begin is hij onhandig, hij leert zijn lichaam kennen, oefent met rennen en springen, soms niet zonder pijnlijke incidenten. Als jonge hond kan daar een stukje overmoedigheid bij komen en ontstaan er situaties waarin het bewegingsapparaat overbelast raakt. 

Een natuurlijke en passende ondersteuning is bijzonder waardevol, omdat deze zijn stofwisseling niet verstoort, maar zijn lichaam alleen voorziet van natuurlijke voedingsstoffen, die kunnen ondersteunen bij het zelf herstellend vermogen. Naarmate de hond langzaam ouder wordt, spelen er extra factoren een rol die eisen stellen aan zijn bewegingsapparaat, omdat dit aan slijtage onderhevig is en ook hier moet eerst voor natuurlijke ondersteuning worden gekozen om hem in deze situatie te helpen.

Merk je dat je hond afwijkende bewegingen vertoont, zoals minder bewegingsplezier of problemen heeft met opstaan, dan kun je zijn bewegingsapparaat of gewrichten ondersteunen door het geven van Canis Plus® Groenlipmosselpoeder of Canis Extra Biologische Rozenbottelpoeder. Voor honden die extra hulp nodig hebben, bevat ons kruidenmengsel Canis Plus® Vitale Gewrichten niet alleen de groenlipmossel, maar ook andere kruiden die de bot- en gewrichtsstofwisseling bevorderen.

Naturavetal®-Info

Natuurlijke ondersteuning voor botten en gewrichten is zinvol:

  • als de jonge hond snel of onregelmatig groeit;
  • als de pup of jonge hond tijdens de groeifase aan ondervoeding is blootgesteld;
  • bij leeftijdsgebonden afwijkingen in het bewegingsverloop;
  • bij honden die lijden aan obesitas;
  • na verwondingen of operaties aan het bewegingsapparaat;
  • in de winter, wanneer de hond langer nodig heeft om "op te warmen".

Canis Extra Groenlipmosselpoeder 

Voorziet gewrichten en kraakbeen van belangrijke voedingsstoffen, maakt ze elastisch en bevordert zo een gezonde mobiliteit. Groenlipmossel is rijk aan glycosaminoglycanen (kortweg GAG’s), omega-3-vetzuren, mineralen en aminozuren, waardoor het bindweefsel en gewrichten voedt en een regulerende werking kan hebben op tal van gewrichtsproblemen.

Canis Extra Biologisch Rozenbottelpoeder 

Het hoge gehalte aan vitamine C, carotenoïden en antioxidanten dragen bij aan de bescherming tegen vrije radicalen, waardoor o.a. de gewrichten ondersteund kunnen worden.

Canis Extra Vitale Gewrichten 

Canis Extra Vitale Gewrichten is een voedingssupplement, dat ondersteuning biedt aan de gewrichten, het kraakbeenweefsel, de ligamenten en de pezen en daardoor kan bijdragen aan het behoud van hun gezondheid.

Oliën voor gezonde botten en gewrichten 

Naast onze natuurlijke supplementen voor botten en gewrichten, die wij in poedervorm voor honden aanbieden, zijn er ook hoogwaardige oliën die een gezond bewegingsapparaat bevorderen.

Canis Extra Zalmolie, Canis Extra 3-6-9 BARF Olie

Zalmolie en onze BARF-olie bevorderen gezonde gewrichten, ondersteunen het immuunsysteem en zorgen voor een glanzende vacht en een gezonde huid, terwijl Canis Extra Krill Olie de conditie en concentratie verhoogt, de prestaties en kracht bevordert, de cardiovasculaire functie stabiliseert en stress en tekenen van veroudering vermindert.

Canis Extra Krillolie 

Krillolie heeft ontstekingsremmende en immuun versterkende eigenschappen en is daarom geschikt voor honden die lijden aan chronische ontstekingen. Deze omvatten artritis en artrose, als pijnlijke gewrichtsziekten die leiden tot beperkte mobiliteit.

Calciumsupplement voor sterke, gezonde botten 

Calcium komt waarschijnlijk het meest voor in het lichaam van honden en de natuurlijke calciumbehoefte is het hoogst in de tijd dat botten en tanden worden gevormd, dat wil zeggen tijdens de groeifase van de hond. Calcium is echter niet alleen essentieel voor de ontwikkeling van gezonde botten en tanden, het speelt ook een cruciale rol bij de bloedstolling, de overdracht van zenuwimpulsen en spiercontractie. Het speelt ook een cruciale rol bij de voeding, want als honden geen botten kunnen verdragen, hebben ze een andere, natuurlijke bron van calcium in hun voeding nodig om de fosfor in het vlees in balans te brengen.

Natuurlijke bronnen van calcium als botvervanger: algenkalk en biologisch eierschaalpoeder

Met onze koudgeperste Canis Plus® droogvoeding en onze complete menu's voor pups en volwassen honden hoef je geen andere calciumbronnen aan te vullen. Als je echter vers voeding geeft maar geen botten(delen) toevoegt, moet je dagelijks een natuurlijke calciumbron aanvullen, zoals ons Canis Extra Biologische Eierschaalpoeder of onze Algenkalk. Biologisch eierschaalpoeder en algenkalk zijn bij BARF/ vers voeding een uitstekende, natuurlijke calciumbron; je kunt afhankelijk van je individuele voorkeur eenvoudig een van de twee kiezen, of de twee producten afwisselend voeden.

Naturavetal®–Tip: Onze puur vleesvarianten met natuurlijke calciumbronnen aanbieden

Omdat veel honden gevoelig op botten reageren, hebben in onze Canis Plus® puur vleesvarianten geen botten gebruikt. Bereid je zelf de maaltijden voor je hond en gebruik je onze puur vleesvariaties, dan dien je tevens een natuurlijke calciumbron aan te vullen, zoals ons biologische eierschaalpoeder of onze algenkalk.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.