Naturavetal Logo

Gezonde en natuurlijke hondensnacks van Naturavetal®

Toevoegen aan favorietenlijst

Of het nu gaat om de beloning na training of als blijk van liefde tussendoor - hondensnacks zijn populair, bij zowel de viervoeters als hun baasjes: de honden vinden de smaak lekker en knagen enthousiast aan de kauwsnacks. Eigenaren zijn blij, dat ze hun dier in de watten kunnen leggen. Het is echter niet eenvoudig, om door de grote keuze aan snacks, het overzicht te behouden. Naast natuurlijke, gezonde hondensnacks worden er ook kauwartikelen aangeboden, die smaakversterkers en kleurstoffen bevatten of langer houdbaar zijn door conserveermiddelen.

Naturavetal® gebruikt voor alle gezonde hondensnacks 100% natuurlijke ingrediënten, vrij van synthetische toevoegingen. Hierdoor zijn de lekkernijen een ideaal onderdeel van een soortspecifieke voeding, die gezond is voor je hond en lekker vindt. Op deze pagina laten wij je kennismaken met de verscheidenheid aan gezonde en natuurlijke hondensnacks in ons assortiment. Ook laten wij je passende lekkernijen voor puppy's, senioren en allergische honden zien, evenals de voordelen van kauwproducten voor de gebitsverzorging van de viervoeters.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Natuurlijk is gezond 

Net als mensen kunnen honden lijden aan leefstijlziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, die kunnen worden toegeschreven aan een gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voeding. Hondensnacks spelen daarbij ook een rol, omdat te veel en ongezonde lekkernijen eerst de weegschaal beïnvloeden en later ook stofwisselings- en orgaanproblemen kunnen bevorderen.

Natuurlijke hondensnacks, gevoed op een manier die bij het individuele dier past, zijn gezond. Maar wat betekent natuurlijk? Hiermee bedoelen wij een product dat bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, zonder synthetische toevoegingen. Ook voor de allergische hond is het van groot belang dat zijn tussendoortje uitsluitend bestaat uit het vlees of organen van dierlijke oorsprong. Denk bijvoorbeeld aan eendennekken, paardenpezen of konijnenoren met vacht die niets anders bevatten dan de genoemde vleesbron. Bij de vervaardiging worden geen conserveermiddelen, smaakversterkers of synthetische kleurstoffen gebruikt.

Onze gezonde hondensnacks voor je hond

Natuurlijke hondensnacks: welke zijn geschikt voor puppy's, senioren en allergische honden? 

Gezonde hondensnacks zijn niet altijd harde kauwsnacks of zachtere vleesblokjes. En dat is maar goed ook, want zo kun je voor iedere hond de juiste traktatie vinden.

Natuurlijke hondensnacks zijn ideaal voor pups, omdat de kleine viervoeters hun wereld met hun mond verkennen. Harde kauwsnacks die eerst in de mond met speeksel vermengd moet worden om deze zacht te maken, zijn hiervoor zeer geschikt. De pup die tanden wisselt, bevredigt niet alleen zijn kauwbehoefte met de snack, maar versterkt ook zijn tandvlees en vermindert stress. Afhankelijk van de grootte van de pup kunnen er verschillende hardere kauwsnacks gebruikt worden. Bij het wisselen van tanden zijn de konijnenoren met vacht bijzonder geschikt voor puppy's van kleinere rassen, terwijl grotere rassen hun kauwinstinct beter kunnen uiten op onze runderkophuiden, die verkrijgbaar zijn in lengtes van 12,5 of 25cm. Gezonde hondensnacks voor pups moeten echter gedoseerd worden gegeven. Als je te veel snacks per dag geeft, dan moet je de totale hoeveelheid voeding over die dag daarop aanpassen. Kleine snacks die de hond niet te lang bezighouden, zijn daarom geschikter tijdens de training. Of het nu gat om mini longstukjes van rundvlees, paard, lam of geit, onze gedroogde vleesrepen van paard, ree, eend of geit, die gemakkelijk in kleine stukjes kunnen worden gebroken, onze sterrenhemel van vis of gewoon ons koudgeperste Canis Plus® droogvoer- echte beloningen gaan hiermee snel, eenvoudig en gevarieerd.

Bij senioren is het afhankelijk van de conditie van het gebit en de kauwspieren van de hond. Sommige oudere honden geven de voorkeur aan zachtere lekkernijen, terwijl anderen geen genoeg kunnen krijgen van harde kauwsnacks. Onze vissnacks zijn vooral populair bij oudere honden. Ze zijn niet zo stevig als onze lucht gedroogde vleessnacks, maar wel licht verteerbaar en hebben een matig vetgehalte. Ook bij oudere honden zijn onze gedroogde vleesrepen zeer gewild. Je hebt veel keuze: onze gedroogde vleessnacks met paard en geit bevatten weinig vet en zijn daarom bijzonder geschikt voor oudere honden met neiging tot overgewicht, terwijl de gedroogde vleessnacks met ree en eend met een hoger vetgehalte bijzonder populaire beloningen zijn voor oudere honden die juist wat extra energie kunnen gebruiken. En voor wie een stevigere kauwsnack wil geven, kan middelgrote tot grotere senioren honden verwennen met onze eendennekken, terwijl kleinere senioren genieten van onze kippennekken.

Lucht gedroogd vlees of orgaanvlees van verschillende diersoorten kan worden gebruikt als kauwsnack voor allergische honden. De hypoallergene beloningen als de geiten snacks en paarden snacks hebben zichzelf bewezen. Veel overgevoelige honden verdragen lamssnacks ook heel goed. Elke hondenbezitter zou individueel moeten nagaan welke kauwartikelen zijn viervoeter het beste accepteert. Net als bij mensen zijn de smaken van honden verschillend en heeft het ene dier een hekel aan dat wat het andere dier juist graag eet.

 

Als beloning of tussendoor: wanneer zijn lekkernijen geschikt en hoeveel zijn gezond?

Sommige honden willen het liefst de hele dag eten. Hun eetlust is zo groot dat hun baasjes zich schuldig voelen als ze geen lekkernij bij zich hebben als ze gaan wandelen. Maar, bij een soortspecifieke voeding, moet je toch opletten, dat tussendoortjes ook tot de dagelijkse hoeveelheid eten behoren. Als er te veel extra's zijn, zal de hond waarschijnlijk niet klagen, maar de overtollige kilo's komen er wel aan, vooral bij rustigere dieren.

Dus hoeveel gezonde hondensnacks mogen er gegeven worden, zodat ze ook echt gezond zijn voor de hond? Deze vraag kan niet in één keer, voor alle rassen worden beantwoord, omdat de kleine Chihuahua en de grote Sint-Bernard simpelweg te veel van elkaar verschillen. Het is echter raadzaam om snacks niet uit gewoonte te geven, maar bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als beloning tijdens de training. Houd ook de fysieke conditie van je hond in de gaten. Zo merk je snel of jouw hond te dik wordt of bijvoorbeeld een vette vacht krijgt door te veel eiwitten.

Ook maakt het verschil of je kiest voor snacks die suikers en inferieure vulstoffen kunnen bevatten of dat je kiest voor een Naturavetal® kauwsnack van 100% vlees. Omdat hondensnacks puur gemaakt van spiervlees, orgaanvlees, huid en vacht bestaan uit veel eiwitten. En naast de voedingsstoffen is zo'n snack ook erg leuk: de hond zal er een tijdje mee bezig zijn als hij erop kauwt.

Tandverzorging met natuurlijke lekkernijen 

Hondenbezitters willen hun viervoeters graag in de watten leggen en pakken naast hun dagelijkse voeding graag ook wat lekkers mee. Zo bieden ze het dier niet alleen een leuke bezigheid, maar dragen ze ook actief bij aan het behoud van hun gezondheid. Want bij het kauwen van natuurlijke hondensnacks verzorgt de hond zijn gebit – en is mondhygiëne erg belangrijk. Door te knagen en te kauwen wordt tandplak op natuurlijke wijze verwijderd, voordat tandsteen zich kan vormen.

Verdere voordelen van tandverzorging met gezonde hondensnacks: ze beschermen gevoelig tandvlees en trainen de kauwspieren. Natuurlijke kauwsnacks met vacht, zoals de populaire vachtrepen, hebben bijzonder positieve eigenschappen: de haren reinigen de darmen, voordat ze weer worden uitgescheiden.

Meer informatie en veel gestelde vragen (FAQ) over gezonde en natuurlijke hondensnacks van Naturavetal®

Wat zijn de beste hondensnacks?

De beste hondensnacks zijn 100% natuurlijk. Ze zijn dus gemaakt zonder conserveermiddelen of andere synthetische toevoegingen. Als je uit de ingrediëntenlijst niet precies kunt opmaken wat er in de snack zit, bijvoorbeeld omdat de fabrikant in voergroepen declareert en niet nader uitlegt wat dit betekent (de snack bevat dan ‘plantaardige bijproducten’ of ‘vlees- en dierlijke bijproducten” zonder dat uitgelegd wordt, welk deel van de plant of welke diersoort en/of deel verwerkt wordt), dan is het geen goede snack. Als je ook de termen ‘toevoegingen’ of ‘sensorische voedingsadditieven’ op het etiket ziet, of als de lekkernij een stralende gele, rode, groene of blauwe kleur heeft, dan is dit een teken dat het geen natuurlijke snack is. 

Aangezien de hond regelmatig geconfronteerd wordt met chemische stoffen in zijn omgeving (hij drinkt uit een plas, moet gevaccineerd worden voor vakantie in het buitenland, is vanwege ziekte afhankelijk van speciale medicijnen etc.), dien je rekening te houden met wat je hem voedt. Zorg ervoor dat je je de stofwisseling niet belast met onnodige chemicaliën. In onze advies“ Compleet natuurlijk – welke synthetische stoffen kunnen in het dagelijks leven vermijden?” Lees je meer over dit thema

Welke kauwsnacks zijn geschikt voor pups?

Kauwsnacks zoals de Canis Plus® konijnenoren met vacht of de Canis Plus® vishuidstengels zijn geschikt als stevige kauwsnack voor pups in de beginfase. Als de kleintjes hier probleemloos mee om kunnen gaan en bijvoorbeeld de tandjes wisselen, zijn ook hardere snacks een optie, zoals rund- of paardenkophuid. In ons advies “Tandhygiëne bij honden” lees je meer over het wisselen van tanden bij jonge honden en ook over hoe je jouw hond in deze fase kunt ondersteunen met meest geschikte kauwsnacks.

Waarom mogen honden geen granen eten?

Als hondeneigenaar hoor je altijd dat honden geen granen mogen eten. Deze stelling geldt uiteraard voor honden met een graanallergie – maar waarom zou een normale, gezonde hond geen graan mogen eten? Zolang een fabrikant uitstekende grondstoffen gebruikt en inferieure plantaardige bijproducten zoals wortels en stengels van het graan vermijdt en het hele graan wordt verwerkt in een voor de hond optimaal verteerbare vorm, mag de hond een passende hoeveelheid graan eten. In onze gids “Graanvrij hondenvoer – meer dan een trend” geven wij je gedetailleerde informatie over dit onderwerp.

Welk fruit kunnen honden eten?

Of het nu gaat om appels, peren, bosbessen of frambozen – er zijn veel soorten fruit die honden mogen eten. In onze gids “BARF ingrediënten voor rauw gevoedde honden” vind je een lijst met de soorten fruit die de maaltijd van de hond kunnen verrijken.

Welke snacks voor pups?

Puppytraktaties moeten 100% natuurlijk zijn en geen bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen bevatten. Afhankelijk van de lichaamsgrootte en de gelegenheid zijn er verschillende snacks geschikt voor pups. Als je goed gedrag snel en positief wilt belonen, zijn de Canis Plus® Mini’s van rund, paard, lam of geit geschikt. Ben je op zoek naar snacks waar je pup langer op kan kauwen, denk dan eens aan onze Canis Plus® konijnenoren met vacht of de Canis Plus® vishuidstengels. Let echter op de hoeveelheid: te veel doet eerder kwaad dan goed. Meer informatie hierover vind je in ons advies “Gezonde puppyvoeding: vanaf het begin soortgeschikt”.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.