Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Welpe liegt im hohen Gras

Gezonde puppyvoeding: Geschikte voeding vanaf het begin

Er is nauwelijks een grotere beslissing dan de verantwoordelijkheid van een nieuw schepsel op ons te nemen. Er komen daarmee zoveel vragen op bij de nieuwe pup-eigenaren, dat het soms niet gemakkelijk is om bij het oevrzicht te houden en te kiezen voor een rechtlijnig opvoedings- en voedingsconcept. Zelfs voor ervaren hondenbezitters is het een grote uitdaging om een pup met het beste geweten op te voeden. Verschillende voeding trends worden steeds populairder, zodat de honden eigenaar zich op de hoogte dient te houden welk puppyvoer het beste voor de gezondheid en wat de beste keuze is die goed past in de dagelijks routine. Onze jarenlange ervaring laat zien dat het niet uitmaakt welk voedingsconcept u kiest, er is altijd een manier om voeding op een natuurlijke, gezonde en vooral complete manier samen te stellen.

Dan is het zover, de pup die jij hebt uitgekozen, komt bij jou thuis – het samenleven begint. Als de pup er is dan, heb je al nagevraagd bij de fokker, hoe de pup tot dan toe gevoed is. Want hier zijn er verschillende mogelijkheden: De puppy zou zijn gewend aan commerciëel extrudaat puppyvoer, het kan zijn dat de fokker al een koudgeperste puppy voeding geeft of de pup heeft zelfs BARF gehad. De voeding vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling en de bovengenoemde verschillende voedingsmethoden bieden verschillende mogelijkheden hoe u verder gaat en daarbij gemakkelijk door een eventueel noodzakelijke voedingsomstelling kunnen gaan.

Zwei kleine Hunde auf einer Wiese
Zwei Welpen sitzen auf einer Wiese

Voedingsverandering van extrudaatvoeding naar koudgeperste puppyvoeding

Niet elke hond is al op jonge leeftijd met natuurlijke voeding gevoed, maar is, zoals in de meeste gevallen, gevoed met geëxtrudeerde voedingsmiddelen met synthetische vitaminen en aromatische stoffen. Een pup die een dergelijke voeding heeft gehad kan direct omschakelen naar natuurlijke voeding zonder synthetische toevoegingen. Hier wordt het oude voer nooit gemengd met de nieuwe, maar de maaltijden moeten volledig vervangen worden door Canis Plus® Puppy en Jonge Hondendroogvoeding of Compleet Menu’s, anders is het heel moeilijk te verteren.

Naturavetal Info

Ook bij reeds bestaande ziekten en symptomen zoals breierige ontlasting, diarree, of gasvormingen kan de omzetting van voeding met ons expert team besproken worden per telefoon of e-mail: +31 6 574 90 903 | info@naturavetal.nl of +32 492 310 922 | info@naturavetal.be

In zeldzame gevallen moet je verwachten dat het een paar dagen zal duren om het lichaam te reinigen, omdat het lichaam zich van oude afvalstoffen wil ontdoen. Dit is vanzelfsprekend. U kunt dit proces met wortel puree of eenvoudig met Canis Extra Wortelgranulaat, die snelle hulp bij voeding gerelateerde gastro-intestinale stoornissen ondersteunt, geven. De rijke pectine houdende wortelgranulaat is zeer geschikt daarvoor.

Na ernstige intestinale afwijkingen, maar ook bij chemische ontworming middelen, toediening van antibiotica en medicijnen en alles dat nadelig kan zijn voor de darmflora, raden we aan om de darmflora met Canis Extra Petflora te ondersteunen. Ons adviesteam helpt u graag. Heeft de pup al een koudgeperste puppy voeding, die vrij is van synthetische toevoegingen, dan is de overgang veel gemakkelijker en minder ingewikkeld, en kan de pup gemakkelijk en direct overschakelen naar Canis Plus® Puppy voeding.

Kleiner Hund sitzt im Gras
Zwei Hund laufen einem Menschen hinterher

Tot op welke leeftijd heeft de hond puppyvoeding nodig?

Een gezond puppyvoer is bedoeld voor een langere groeiperiode dan met geextrudeerde voeding de bedoeling is. De belangrijkste groei vindt plaats in de eerste 12 maanden, waarin de jonge hond optimaal gebruik kan maken van de vitamines, mineralen en sporenelementen van het gezonde voedsel. Over het algemeen groeit en ontwikkeld de hond zich totdat hij 2 jaar oud is. Geen enkele soort voedsel kan iets aan die tijdspanne veranderen, maar als hondeneigenaar kun je de groei wel positief ondersteunen. Zo is de energie-inhoud van ruw eiwit en koolhydraten in hondenvoer van Canis Plus® op de groeiende hond afgestemd; kwalitatief zeer hoogwaardig! De groei van de hond vindt dus langzaam, maar continu plaats. Dat is een voordeel voor de ontwikkeling van de gewrichten.

Voor uw pup kunt u uit twee beproefde recepten kiezen, die vanwege hun rijke samenstelling een gezonde voeding bieden aan pups van alle rassen en in verschillende pellet groottes verkrijgbaar zijn: in ons koudgeperste puppyvoer is het belangrijk om de speciale functies te benoemen die het zo uniek maakt:

Naturavetal Info

We raden aan Canis Plus® pups en jonge hondenvoeding minimaal tot de leeftijd van 12 maanden te voeren – en raden sterk aan om die tijd echt in acht te nemen!

Koudgeperste pup voeding voor honden met allergieën

Omdat Canis Plus® Zalm vele gevoelige honden kan helpen en daarbij ook een graanvrij alternatief is voor allergische of honden met intoleranties, is deze beproefde variant nu verkrijgbaar als puppyvoeding. Want helaas hebben vele kleintjes een ongunstige start van het leven en hebben ze dan een tijdje een specifieke voeding nodig. Met meer zalm en mineralen is dit voer voor alle opgroeiende honden geschikt.

Combineer BARF voor puppy's met droogvoeding en nat voeding

Speciaal voor pups van de BARF-aanhangers biedt het Naturavetal-voedingsassortiment een eenvoudige en snelle combinatiemogelijkheid voor bij het rauwe vlees. Beide Canis Plus® Puppy voedingsvariëteiten zijn eenvoudig te combineren met het BARF-concept. Je kunt ook puur vlees en gezond orgaanvlees geven van onze vleesblikken of vleesrollen als beloning of als maaltijd – als dan de groente supplementen als de vlokken gebruikt worden en daarbij een calciumbron zoals Canis Extra Biologische eierschaalpoeder of Canis Extra Algenkalk toevoegt, kan zo ook een complete voeding samengesteld worden in plaats van de compleet menu’s.

Welke kauwsnacks zijn geschikt voor pups?

Voor het kauwen tijdens de periode van de wisseling van de tanden tijdens de 3e tot 8e maand zijn met name de runderkophuid of de vachtrepen geschikt. Bij het kauwen van deze kauwsnacks voor pups, moet de jonge hond ze eerst kauwen en met speeksel bewerken, zodat ze langzaam zacht worden – een geweldige bezigheid waarbij de pups uitgebreid kauwen. Maar let op met kauwsnacks – als de hond veel kauwt op een dag, moeten ze worden verrekend met de totale hoeveelheid voedsel.

Natuurlijk is droogvoeding ook als een traktatie te geven en in plaats van andere opties voor speciale oefeningen/ taken tijdens de training. Het is duidelijk, als hondeneigenaar bent u natuurlijk blij uw hond te verwennen, maar gebruik het met mate. Voor een speciale traktatie tijdens de training zijn de Fischleckerlis-sterrenhemel, de rund– of paardenlongmini snoepjes als ook, die u ook nog in zeer kleine stukjes kunt snijden. Als u niet overdrijft met traktaties, maar af en toe kleine stukjes geeft, hoeft de voeding hoeveelheid uiteraard niet aangepast te worden.

Welpe liegt im hohen Gras

Welke voedingssupplementen zijn noodzakelijk voor pups?

Door doordacht te voeren heeft u veel opties om uw hond te ondersteunen. Of het nu gaat om hoogwaardige oliën, producten voor natuurlijke verzorging of voedingssupplementen voor pups – voor elke soort en voor elke leeftijd hebben wij het juiste concept om te kunnen inspelen op de individuele behoeften van uw dier. Een overzicht van de verschillende opties is te vinden in onze puppy boekje (op dit moment alleen Duitstalig te verkrijgen). U kunt dit boekje hier gratis aanvragen.

Heeft u vragen of wilt u een individuele consultatie? Neem dan contact met ons team van experts op. We beantwoorden graag al je vragen per telefoon of e-mail: +31 6 574 90 903 | info@naturavetal.nl of +32 492 310 922 | info@naturavetal.be

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.