Naturavetal Logo

Wat is gezonde hondenvoeding?

Een hondenvoeding is gezond als de natuurlijke ingrediënten door een zorgvuldige en behoedzame verwerking grotendeels behouden blijven. Het vlees en alle plantaardige bestanddelen moeten van hoge kwaliteit en natuurlijk zijn.

Onze Canis Plus® voorziet alle honden van hoogwaardige voedingsstoffen: natuurlijk, hoge kwaliteit en zo uitgebreid dat iedere hond de maaltijd kan krijgen die het beste aansluit bij zijn individuele behoeften. Je bepaalt samen met jouw hond welke soort voeding je verkiest en daarbij is het ook mogelijk om een combinatie van verschillende soorten voeding te maken.

Meer over soortspecifieke pup voeding

Of het nu gaat om droogvoeding, natvoeding of BARF/ vers voeding - al onze voeding soorten bieden je de mogelijkheid om jouw pup op een soortspecifieke en natuurlijke manier te voeden: je kunt beslissen welk voedingsconcept bij jou, je hond en je dagelijks leven past. Ontdek de voedingstips van ons adviesteam voor pups en jonge honden!

De bijzondere kenmerken van onze droogvoeding

Een gezonde droogvoeding is koudgeperst en bevat geen synthetische toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen. Dankzij het behoedzame koude persproces zwelt het voedsel niet in de maag en is het licht verteerbaar. De hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een gezonde maaltijd voor honden van alle maten en rassen, in kleinere of grotere brokvarianten.

Meer over onze natvoeding variaties

Onze natvoeding variaties hebben veel voordelen: de praktische compleet menu's met verschillende soorten vlees of vis bieden een snelle, gevarieerde voeding en een ruime keuze aan combinatiemogelijkheden. De pure vleesvariaties maken een geheel individueel voedingsplan mogelijk. Gevoelige honden hebben ook baat bij natvoeding, omdat dit doorgaans licht verteerbaar en graanvrij is. Allergische honden kunnen zich daarentegen verheugen op de eenvoudige recepten die een hoge verdraagbaarheid garanderen.

Natuurlijke supplementen

De natuur vertrouwt op diversiteit en zuivere kwaliteit van supplementen. Daarom zijn wij voorstander van een gevarieerd voedingsschema dat gebaseerd is op natuurlijke voedingssupplementen en kunstmatige toevoegingen vermijdt. We hebben een compleet aanbod van voedingssupplementen tot een gezonde vachtverzorging en parasietpreventie - op de volgende informatiepagina's vind je alles wat je moet weten over natuurlijke supplementen en BARF voor honden. 

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.