Naturavetal Logo

Graanvrije natvoeding voor pups: De Canis Plus® pupmenu's

Toevoegen aan favorietenlijst

Flexibiliteit bij het voeden van je pup kan van groot belang zijn voor zijn latere verdraagzaamheid van verschillende voedingsmethoden. Veel fokkers voeden daarom niet één soort voer, maar combineren nat- en droogvoeding en ook BARF/ rauw vlees. Hierdoor kan de pup wennen aan de smaak en textuur van verschillende soorten voeding en profiteert het spijsverteringsstelsel van de afwisseling. Daarbij is de pup vaak minder gevoelig voor latere veranderingen. Om ervoor te zorgen dat je je pup altijd voeding kunt bieden die bij hem en zijn behoeften past, net zoals bij je eigen dagelijkse leven, hebben wij compleet menu's voor opgroeiende pups en jonge honden samengesteld.

 Alle varianten bieden pups en jonge honden veel vlees uit slechts één dierlijke eiwitbron, waardevolle bijgerechten zoals broccoli, courgette, bosbessen of peren en zijn allemaal graanvrij. Hierdoor kun je alle Naturavetal® voedingsvarianten op 100% natuurlijke wijze voeden en zorgen voor een gezonde start naar een lang leven, afgestemd op jou pup en jonge hond.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Compleet voeding voor pups: 

 

Canis Plus® puppymenu’s

In de Naturavetal Shop kun je kiezen uit het gehele assortiment puppymenu's.


 

Voedingsadvies

Canis Plus® puppymenu’s

Dagelijkse hoeveelheid, gebaseerd op het huidige lichaamsgewicht (Kg.) van de hond: 

  • Honden tot de 7e levensmaand: ca. 5-8% van de Kg. 
  • Van de 7e tot de 12e levensmaand: ca. 3-5% van het lichaamsgewicht 
  • Onze Canis Plus® compleet menu's voor volwassen honden kunnen vanaf de 13e levensmaand gevoed worden. 


Al onze menu's zijn te combineren met Canis Plus® koudgeperst droogvoeding of met BARF in aparte maaltijden.

Meer informatie en veelgestelde vragen (FAQ) over onze Canis Plus® pupmenu's

Wat is het beste puppyvoer?

De beste puppyvoeding kenmerkt zich door het feit, dat het vrij is van chemische substanties, zoals synthetische vitaminen of kunstmatige conserveringsmiddelen. Het bevat een hoog gehalte aan voedingsstoffen, maar tegelijkertijd mag het energiegehalte niet te hoog zijn, zodat de pup gelijkmatig en langzaam kan groeien. Zorg dus voor voldoende eiwit- en vetgehalte. Meer informatie over het onderwerp kun je hier vinden.

Tot wanneer moet ik puppyvoer geven?

Naturavetal® natvoeding is optimaal afgestemd op de behoeften van een opgroeiende hond, wordt deze doorgaans gegeven tot hij 12 maanden oud is, waarna er wordt overgestapt op ons Canis Plus® Compleet Menu. Ook ons koudgeperste puppy- en jonge hondenvoeding wordt gevoed tot ze twaalf maanden oud zijn. Voor jonge honden, waarvan onduidelijk is hoe ze de eerste levensweken zijn verzorgd (straathonden, honden uit de opvang), maar ook voor jonge honden van grotere hondenrassen kan puppyvoeding worden gegeven tot ze achttien maanden oud zijn.

Wat mogen pups eten en wat niet?

Verschillende voedingsmiddelen die veilig zijn voor mensen, zijn giftig voor pups. Een lijst met giftige voedingsmiddelen voor honden vind je hier.

Welke voeding is goed voor pups?

Of het nu gaat om droogvoeding, natvoeding of zelfs BARF - puppyvoeding moet vrij zijn van chemische ingrediënten zoals synthetische conserveermiddelen of kunstmatige vitaminen en smaakstoffen en mag geen inferieure ingrediënten bevatten, zoals plantaardige of dierlijke bijproducten, zoals bladeren, stengels, klauwen of veren. Lees hier meer over soortgeschikte puppyvoeding.

Kunnen pups melk drinken?

Pups mogen melk drinken, maar de melk moet afkomstig zijn van geiten, omdat geitenmelk vaak beter wordt verdragen. De eiwit- en vetmoleculen zijn zeer fijn en zijn daarom lichter verteerbaar dan koemelk. Puppyvriendelijke supplementen, zoals in het synthetischvrije, pure Canis Extra volle geitenmelkpoeder, kan gemengd worden met water om zo melk te vormen en de darmen, huid- en cel vernieuwing te ondersteunen en kracht te geven.

Welke melk voor pups?

Voor pups kun je het beste volle geitenmelk of volle geitenmelkpoeder gebruiken, deze kun je met water mengen en tot geitenmelk roeren. Geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk vanwege de korte vetzuurketens. Als je pup zwak is, bijvoorbeeld omdat hij in de herstelfase zit of al langere tijd last heeft van parasieten zoals wormen of Giardia, kan hij veel baat hebben bij aanvulling met Canis Extra Volle Geitenmelkpoeder om weer op krachten te komen.

Ons advies “Giardia bij honden” geeft je gedetailleerde informatie over giardiasis bij honden, terwijl onze advies “Natuurlijke voeding voor wormbesmetting bij honden en katten” de wormbesmetting bij honden en katten uitlegt.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.