Naturavetal Logo

Gezonde oliën geven energie en vitaliteit

Toevoegen aan favorietenlijst

Oliën en vetten spelen een heel bijzondere rol in de hondenvoeding. Ze voorzien de hond niet alleen van veel energie, maar ook van omega-vetzuren; deze zijn belangrijk voor een glanzende vacht, een gezonde huid en sterke nagels. Ze spelen ook een cruciale rol bij het gebruik van de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K.

Onze voeding bevat altijd een gezonde portie vet, zodat de basisverzorging van jouw hond gedekt is. Maar er zijn situaties waarin de hond er veel baat bij heeft als er naast het eigenlijke voedingshoeveelheid nog wat extra olie door de voeding gemengd krijgt. Voor veel honden is dit bijvoorbeeld het geval, als het in de winter koud wordt of als ze in de zomer bijzonder actief zijn en vaak gaan zwemmen. Sportieve honden, die regelmatig meer bewegen, zijn ook afhankelijk van een hogere energie-inname, net als honden die door gedrag, bijvoorbeeld door innerlijke onrust, veel energie omzetten en daardoor wat meer vet in hun voeding kunnen gebruiken.

Oliën worden echter niet alleen gebruikt om energie te leveren. Ze zijn veelzijdig en kunnen een gezond cardiovasculair systeem, sterke zenuwen, een glanzende vacht en een soepele huid bevorderen, evenals de verdediging van parasieten.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Welke olie voor mijn hond? 

Er zijn oliën die dienen als een uitstekende energiebron en die regelmatig, in grotere hoeveelheden, aan de hond gevoed kunnen worden. Ze leveren waardevolle omega-vetzuren, verhogen het energieniveau, ondersteunen een mooie huid, gezonde gewrichten, consistente groei, een sterk immuunsysteem en nog veel meer. Naast pure energie leveren ze een verscheidenheid aan voedingsstoffen die erg belangrijk zijn voor het organisme en die regelmatig moeten worden verstrekt. Omdat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik kunnen deze oliën worden omschreven als voedingsoliën. Hiertoe behoren bijvoorbeeld onze Canis Extra Biologische Hennepzaadolie, 3-6-9 BARF-olie, kabeljauw levertraan, zalmolie en kokosolie.

Dagelijkse voedingsoliën voor honden 

Canis Extra Bio-Kokosöl 

Canis Extra Biologische Kokosolie dient bij het voeden als een hoogwaardige, plantaardige oliebron, die het spijsverteringsstelsel, de alvleesklier en de lever niet belasten. Bovendien kan kokosolie worden gevoed aan jonge dieren, zodra ze beginnen te eten, maar ook aan volwassen honden, waardoor de verdediging tegen wormen, teken of vlooien via voeding wordt ondersteund. Bij uitwendige toepassing bevordert het de verdediging tegen parasieten, een gezonde huid en een glanzende vacht.

Canis Extra Zalmolie

Canis Extra Zalmolie biedt de mogelijkheid om in de dagelijkse behoefte aan essentiële omega-3- en omega-6-vetzuren te voorzien. Deze worden beschouwd als essentiële bronnen van voedingsstoffen voor elk organisme en zijn essentieel voor een gezonde huid en glanzende vacht. Traditioneel wordt zalmolie gevoed bij droge huid, eczeem, jeuk, roos, huidontstekingen, dunne vacht, verlies van eetlust, allergische aandoeningen, ter ondersteuning van de stofwisseling en het immuunsysteem en voor een gezonde groei.

Onze Canis Extra Biologische Hennepzaadolie kenmerkt zich door de bijzonder goede verhouding omega-6- en omega-3-vetzuren. Het bevordert een gezonde huidstofwisseling en kan gevoed worden bij een droge, schilferige huid en jeuk, waardoor het bijdraagt aan een gezonde huid en een glanzende vacht. Dit maakt het zeer populair als hoogwaardige oliebron voor allergische honden en honden met een gevoelige huid.

Onze Canis Extra 3-6-9 BARF-olie is een hoogwaardige gemengde olie samengesteld van 7 soorten visolie en gezonde hennepzaadolie, voor een complexe, rijke aanvulling op de dagelijkse voeding of de speciale toevoeging van oliën voor BARF/ vers voeding. Het combineert de voordelen van visolie en hennepzaadolie in een kant-en-klaar mengsel, levert tal van waardevolle voedingsstoffen, waaronder omega-3, -6 en -9 vetzuren en kan de gezondheid van huid en vacht, het hart en de bloedsomloop bevorderen, en het hele bewegingsapparaat draagt hieraan bij.

Onze Canis Extra Kabeljauw Levertraan is 100% pure medicinale levertraan en daardoor een bijzonder hoogwaardige bron van vitamine A, vitamine D en omega-3-vetzuren. Deze zijn belangrijk voor een sterk skelet, een gezond immuunsysteem, een stabiel hart- en vaatstelsel en voor een gezonde huid en een glanzende vacht. Het kan ook oudere honden ondersteunen, die problemen hebben met hun gewrichten, spierfunctie en botten. Levertraan kan ook een waardevolle aanvulling zijn op de voeding als puppy's opgroeien.

Hoog geconcentreerde oliën voor honden als speciale ondersteuning 

Andere oliën, zoals onze Canis Extra Krill Olie-capsules of onze Biologische Egyptische Zwartkummelolie, bevatten voedingsstoffen in een dermate hoog geconcentreerde vorm dat ze niet geschikt zijn als dagelijkse voedingsolie. Ze worden gevoed in capsules of druppels en zijn bedoeld voor situaties waarin de hond speciale ondersteuning nodig heeft. 
 

Canis Extra Krill Olie capsules

Canis Extra Krill Olie capsules ondersteunen het organisme op vele manieren: de ontstekingsremmende en immuun versterkende eigenschappen zijn erg belangrijk. Daarom is krillolie bijzonder geschikt voor het voeden van honden die last hebben van chronische ontstekingen. Deze omvatten artritis en artrose als pijnlijke gewrichtsziekten die leiden tot beperkte mobiliteit. De puur natuurlijke krillolie helpt de hond weer op de been en verhoogt de levenskwaliteit en levensvreugde.

Canis Extra Biologische Egyptische Zwartkummelolie

Canis Extra Biologische Egyptische Zwartkummelolie ondersteunt het immuunsysteem en kan daarom worden gebruikt bij een verzwakt immuunsysteem of bij de behandeling van reumatische vormen zoals polyartritis. Het is ook nuttig bij pathogene gisten en schimmels in de darmen, zoals Candida albicans. Bij inwendig gebruik komt zwartkummelolie via de huid vrij, wat niet alleen endoparasieten in de darmen kan verstoren, maar ook ectoparasieten zoals teken op de huid.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.