Naturavetal Logo

Verzorging van poten, huid en vacht en gerichte ondersteuning met voedingssupplementen

Toevoegen aan favorietenlijst

Een hondenliefhebber houdt van tijd door te brengen, met zijn hond, in de natuur en gezellig te knuffelen op de bank. We houden van de zachte vacht en de warmte van de hond. Reinheid is daarbij niet alleen belangrijk voor ons mensen, maar ook voor honden; want een gezonde uitstraling met een aangename lichaamsgeur is een teken van gezondheid en vitaliteit.

Er zijn verschillende manieren waarop je de verzorging van pootjes, huid en vacht kunt bevorderen. Natuurlijke hondenverzorging betekent niet alleen dat je jouw hond van buitenaf verwent met natuurlijke verzorgingsproducten. Het betekent ook dat je je hond inwendig voedt met voedingsstoffen die zorgen voor een soepele huid, glanzende vacht en sterke nagels.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Natuurlijke supplementen voor de verzorging van poten, huid en vacht 

Canis Extra Biergist

Canis Extra Biergist kan dankzij het grote hoeveelheid B-vitaminen, mineralen en sporenelementen een waardevolle bijdrage leveren aan een gezonde huid en een glanzende vacht en is daarom niet alleen essentieel voor degene die vers voeden, maar voor iedereen die zijn dier verzorgt, bijvoorbeeld tijdens bij een vachtwissel of wanneer er eerder tekorten aan voedingsstoffen zijn ontstaan.

Canis Extra  Biologische Hennepzaadolie

Ondersteun jouw hond bij jeuk: Canis Extra Biologische Hennepzaadolie 

Elke hond krabt – dit gedrag is normaal zolang het niet overmatig voorkomt. Als je merkt dat jouw hond steeds vaker krabt en vlooien of andere parasieten als oorzaak zijn uitgesloten, dan kan het zijn dat een tekort aan voedingsstoffen, een allergie of intolerantie de oorzaak is van het gedrag van de hond. Onze Canis Extra Biologische Hennepzaadolie kan in deze gevallen helpen: Het is rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt gekenmerkt door een goede verhouding omega-6- en omega-3-vetzuren. Het bevordert een gezonde huid en kan worden gebruikt bij zowel een droge, schilferige huid als jeuk en draagt bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht.

Voor een bijzonder glanzende vacht is er Canis Extra Zalmolie en Canis Extra 3-6-9 BARF-olie; de essentiële Omega 3- en Omega 6-vetzuren in de voeding kunnen een gezonde, glanzende vacht, een gezonde huid en sterke nagels ondersteunen. Ook bij een droge huid met roos zijn deze aanvullende supplementen effectief gebleken.

Canis Extra Biologische Kokosolie, afwisselend gevoed met onze oliën, kan tevens de glans en soepelheid van vacht en huid bevorderen. Als er tijdens het verharen droge, schilferige plekken ontstaan, kun je deze uitwendig insmeren met Canis Extra Biologische Kokosolie, zodat de schilfers makkelijker loslaten en minder jeuk veroorzaken. Wanneer het aan de buitenkant dun in de vacht wordt gemasseerd, helpt het zelfs parasieten af te weren, ook voor in het gezicht van het dier. Wil je hier meer over weten, bekijk dan ons advies “Natuurlijke hulp bij teken”. 

Tijdens fasen van verhoogde behoefte, bijvoorbeeld na een langdurige ziekte, voor drachtige, jonge of oude dieren of ter voorbereiding op de rui is er Canis Extra Actief de unieke samenstelling van onder andere zeealgen, venkel, paardenbloem en brandnetel, voorziet het organisme van belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen en ondersteunt zo de stofwisseling op de best mogelijke manier.

Naturavetal®-Tip: De hond voorbereiden op de rui

Om jouw trouwe viervoeter zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de rui, is het al heel effectief gebleken om ca. 2 maanden voor de start van de rui een zes tot acht weken durende kuur met Canis Extra Actief te starten, dat wil zeggen al in november/december en juli/augustus.

Canis Extra Petflora 

Stofwisseling

Onder het begrip stofwisseling worden alle biochemische processen in levende wezens of cellen bedoeld. De cel neemt voedingsstoffen op en metaboliseert deze, door de voedingsstoffen af te breken of om te zetten en te gebruiken om nieuwe stoffen te vormen die het organisme nodig heeft, bijvoorbeeld als energiebron of voor de vorming van nieuwe huidcellen of vacht. Problemen met de stofwisseling kunnen zeer verschillende en verstrekkende gevolgen hebben voor het hele organisme. Indien het darmslijmvlies geïrriteerd is door antibiotica of chemische wormbehandelingen, dient dit weer in balans te worden gebracht met Canis Extra Petflora. Alleen een intacte darmflora kan de voedingsstoffen die goede voeding biedt daadwerkelijk opnemen. Bij vachtproblemen moet je daarom altijd aan de ‘binnenkant’ denken.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor hondenverzorging  

Natuurlijk verzorgende verzorgingsproducten en zachte beschermingsproducten zijn gewoonweg belangrijk voor het algemeen welzijn. Onze producten worden goed verdragen en zijn afgestemd op de huid en vacht van de hond. Want de bescherming en verzorging van het dier mag niet aan het toeval worden overgelaten, maar aan de keuze van de juiste producten. Wij laten ons altijd leiden door de natuur.

Canis Verzorgende Shampoo

Canis Extra Verzorgende Shampoo - natuurlijke vachtverzorging & preventie van vachtproblemen zoals roos, vervilting en ongedierte

Als de hond buiten in de plassen heeft gebaad, kan het nodig zijn om hem te wassen, zodat hij daarna weer op de bank kan zitten. De zurige geur van vacht, bijvoorbeeld tijdens het zwemseizoen, of vette vacht vinden zowel de hond als de eigenaar niet fijn. Onze verzorgingsshampoo is ideaal voor de vacht en huid; het is pH-neutraal, heeft een sterk hydraterende werking en heeft een aangenaam frisse geur.

 

Naturavetal®-Tip: Behoudt de natuurlijke beschermlaag van de huid

Was de hond niet te vaak - Zorg ervoor dat je jouw hond niet te vaak wast zonder reden, om de natuurlijke beschermlaag van de huid te behouden. Heb je huidproblemen, neem dan contact op met ons adviesteam.

Canis Extra Mineralspray 

Natuurlijke vachtverzorging voor een gezonde huid en glanzende vacht 

Onze Mineral Spray is een natuurlijk vachtverzorgingsproduct met Aloë Vera om te helpen bij huidirritaties zoals een droge en jeukende huid. Het verfrist en verzorgt de gestreste huid, geeft de vacht een natuurlijke glans, dankzij natuurlijke mineralen uit de Dode Zee, helpt bij jeuk, eczeem, kleine ontstekingen van de huid en ook huidirritaties veroorzaakt door parasieten. Met puur plantaardige bestanddelen verfrist en versterkt het de eigen beschermende barrière van de huid.

Canis Extra Pfoten- und Hautbalsam 

Natuurlijke pootverzorging voor aangedane poten 

Of het nu gaat over het asfalt tijdens de hondenwandeling, het hete zand aan de poten tijdens de vakantie, verhoogde belasting tijdens wandelingen of zelfs de zanderige trottoirs in de winter - de poten van de hond worden elke dag intensief gebruikt - regelmatige verzorging met onze poten- en huidbalsem helpt de poten gezond te houden en beschermt de voetkussentjes tegen uitdrogen.

Canis Extra Ohrenpflege

preventief, reinigend en zacht voedend, ook te gebruiken bij milde ontstekingen

Open ramen en tocht, bijvoorbeeld als je met de auto reist, en droge verwarmingslucht kunnen de ogen van onze honden net zo belasten als stof- of zandwervelingen bij het ravotten of het zoute water van de zee. Jeuk en roodheid rond de ogen zijn de eerste tekenen dat de ogen ondersteuning nodig hebben - onze oogverzorging is dan hét middel bij uitstek.

Canis Extra Ohrenpflege

Reiniging en verzorging bij kleine irritaties en oormijt besmetting 

Zand, tocht of hitte zorgen niet alleen voor problemen van de ogen, maar uiteraard ook van de oren van de hond. Afhankelijk van de vorm van de oren kan het ook nodig zijn, dat de oren van jouw hond verzorging nodig hebben. Er zijn ook parasieten die de oren van je hond kunnen infecteren en uiterst vervelend zijn. Onze oorverzorging kan hierbij een waardevolle en natuurlijke ondersteuning bieden. Het flesje heeft een praktisch pipetje voor een gemakkelijke en grondige reiniging van de oren.

Canis Extra Tandverzorging 

Natuurlijke tandverzorging voor een gezonde mondhygiëne 

Als de hond uit zijn bek ruikt, alsof hij net buiten afval heeft gegeten, is dit zeer onaangenaam en kan het een ernstige belasting en beperking worden voor de mens-hond relatie. Regelmatig tandenpoetsen met onze gebitsverzorging kan een waardevolle bijdrage leveren aan de mondhygiëne van je hond. Het bevat waardevolle oliën voor uitwendige toepassing op de tanden om tandsteen te verzachten en het behoud van gezond tandvlees te bevorderen.

Naturavetal®-Tip: Voorkom tandsteen met de juiste aanvullende voeding

Algen zoals Canis Extra Chlorella, Spirulina en Zee-algenmeel kunnen, indien regelmatig en afwisselend gevoed, door hun reinigende werking van binnenuit de pH-waarde van speeksel positief veranderen. Naast de natuurlijke voedingssamenstelling speelt dit een sleutelrol bij het behouden van een schoon gebit. Voor een gecombineerd voedingsadvies kun je contact opnemen met ons adviesteam!

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.