Naturavetal Logo

Maak BARF-vers maaltijd gebalanceerd – snel en eenvoudig

Toevoegen aan favorietenlijst

Degenen die zelf verse maaltijden willen samenstellen, denken na over de afkomst van de hond, die in de wolf liggen. Eén van zijn natuurlijke behoeften is rauw vlees, maar de wolf eet ook plantendelen en fruit in het bos. Ook de maaginhoud van zijn prooi en daarmee de kruiden en groenten maken deel uit van zijn voeding. Noch de wolf, noch de hond zijn een pure carnivoor.

Wanneer je rauw vlees, organen, botten en vet voedt, samen met groenten, fruit en kruiden, geef je je hond een voeding zoals de natuur het bedoeld heeft.

Naturavetal® advies telefoon

Onze deskundigen geven je graag persoonlijk advies.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, geven we je graag uitgebreid advies. 

Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur

Als optimale hoeveelheid voeding voor een gezonde, volwassen hond raden wij aan om ca. 3-5% van het lichaamsgewicht per dag in natvoeding of BARF/ vers voeding te voeden. Het dierlijk aandeel van de totale hoeveelheid voeding moet 70-80% zijn, de overige 20-30% bestaat uit plantaardige supplementen.

Je kunt BARF/ vers voeding ook combineren met ons droog- en natvoeding om het voeden nog gevarieerder te maken. Als je meer wilt weten over het gedeeltelijke BARF/ vers voeden, bekijk dan ons advies over dit onderwerp.

Naturavetal®-Tip: Overstappen van droogvoeding naar BARF

Als je je hond eerder conventioneel droogvoer (extrudaat) hebt gevoerd en verse maaltijden wilt maken, mag je in geen geval onmiddellijk overschakelen op gedeeltelijk BARF met rauw vlees. Een plotselinge verandering kan het maag-darmkanaal overbelasten. Je kunt beter beginnen met onze compleet menu’s of puur vleesvariaties met de juiste supplementen, deze zijn licht verteerbaar en maken een geleidelijke omschakeling mogelijk.

Groenten, fruit en kruiden voor de volledige BARF-maaltijd 

Bij de BARF-maaltijd moeten groenten, fruit, kruiden en hoogwaardige oliën de maaltijd compleet maken, zodat de hond alle voedingsstoffen krijgt, die hij nodig heeft. Je kunt onze lucht gedroogde vlokken gebruiken als vervanger van zelf bereide groenten en fruit. 

Canis Plus® Vit/ Min - vlokken

Onze vezelrijke Vit/Min-vlokken 

Dit vlokkenmengsel overtuigt door zijn eenvoudige, maar toch bijzonder samengestelde receptuur. De ingrediënten zijn zo gekozen dat zelfs allergische honden ze goed kunnen verdragen. De daarin aanwezige gierst is zorgvuldig ontsloten en gegranuleerd, zodat het optimaal verteerd kan worden en tegelijkertijd de hond ook verzadigd is.

Canis Extra Top-Fit-Mix vlokken

Onze graanvrije Top-Fit-Mix vlokken 

Onze waardevolle Top Fit Mix is een 100% graanvrije en zetmeelarme vlokkenmengsel die bijzonder geschikt is voor honden met een gevoelige maag en honden met allergieën. De bessen die het bevat geven de hond van nature een gezonde vitaliteit en ook de vijgen, abrikozen en basilicum zijn uitstekende bronnen van vitaminen.

Daarnaast raden wij je aan, af en toe kruiden- of bessenkracht toe te voegen; deze ondersteunen de stofwisseling en verrijken de maaltijden met een verscheidenheid aan waardevolle, natuurlijke voedingsstoffen.

Canis Extra Bessenkracht

Gevarieerde bessensoorten in de etensbak 

Bessen leveren het immuunsysteem o.a. vitaminen, kunnen het lichaam ondersteunen bij de verdediging tegen vrije radicalen en helpen zo de cellen te beschermen. De kleurrijke bessen worden behoedzaam gedroogd, zodat alle voedingsstoffen, die ze bevatten, zo goed mogelijk behouden blijven. Bessen zijn, net als kruiden, echte krachtpakketjes voor de hond en voorzien het organisme van waardevolle vitaminen, mineralen en secundaire fytonutriënten.

Canis Extra duizendgroen biologische kruiden voor BARF

Zorg voor een gevarieerd aanbod 

Het voortreffelijke mengsel van behoedzaam aan de lucht gedroogde biologische kruiden levert vitaminen en mineralen, zoals de natuur ze al eeuwenlang levert. De vitale voedingsstoffen verrijken het menu en completeren een gebalanceerd, veelzijdig en gevarieerd vleesmaaltijd in de etensbak.

Verder waardevol aanvullende voeding voor een veelzijdig BARF-plan 

Voldoende vitaminen- en mineralenvoorziening is bij BARF/ vers voeding van groot belang. Daarom hebben wij de natuurlijke Canis Plus® supplementen voor de honden ontwikkeld, die je met BARF/ vers voeding kunt combineren voor een juiste evenwichtige maaltijd.

Natuurlijke bronnen van calcium als botvervanger: algenkalk en biologisch eierschaalpoeder 

Algenkalk dient als calciumvervanger bij botvrij of botarm voeden en wordt toegevoegd aan onze Canis Plus® Puur vleesblikken, vleesrollen of BARF/ vers voeding. Honden hebben een bron van calcium nodig om het fosfor in vlees in evenwicht te brengen. Bij vleesmaaltijden zonder bot wordt een regelmatige toediening van een natuurlijke calciumbron aanbevolen.

Biologisch eierschaalpoeder dient tevens als natuurlijke bron van calcium en wordt toegevoegd aan onze Canis Plus® Puur vleessoorten in blik, vlees in rolverpakking of BARF/ vers voeding. Niet alle honden kunnen botten verdragen of mogen deze om andere redenen niet eten. In deze gevallen dient het biologische eierschaalpoeder dagelijks aan de gebruikelijke maaltijd te worden toegevoegd.

Canis Extra Biergist 

Ter compensatie van een vitamine B-tekort, voor sterke zenuwen, een gezonde huid, glanzende vacht en ter bevordering van de zwangerschap. Biergist bevat diverse B-vitaminen, die cruciaal zijn voor het zenuwstelsel, de bloedvorming, de slijmvliezen, de huid en de vacht. Een tekort aan B-vitaminen kan bijvoorbeeld merkbaar zijn door een jeukende huid of door meer ontlasting te eten.

Supplementen zoals zeealgenpoeder, levertraan of 3-6-9 BARF-olie dienen als aanvullende, natuurlijke bron van vitamine A, D en jodium.

Naturavetal®-Tip: Welke calciumbron moet ik kiezen?

Algenkalk en ons biologische eierschaalpoeder hoeven niet tegelijkertijd te worden gebruikt. Je kunt de natuurlijke calciumbron kiezen die jouw hond het beste verdraagt, of je kunt de twee natuurlijke calciumbronnen eenvoudigweg afwisselend voeden.

Canis Extra Zeealgenpoeder 

Jodium als alternatief voor vis

Canis Extra Zeealgenpoeder biedt voornamelijk jodium als alternatief voor vis bij versbereide maaltijden en tevens een verscheidenheid aan voedingsstoffen voor de basisvoeding.

Canis Extra Kabeljauw Levertraan 

Bron van vitamine A, vitamine D en omega-3 vetzuren 

Canis Extra Kabeljauw Levertraan van medicinale kwaliteit is een uitstekende bron van vitamine A, vitamine D en omega-3 vetzuren en is daardoor belangrijk voor een goede ontwikkeling, een gezond immuunsysteem, een stabiel hart- en vaatstelsel en ook voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

Canis Extra 3-6-9 BARF-olie 

Uitstekende keuze aan visoliën

De uitstekende keuze aan visoliën uit makreel, sardines, ansjovis, kabeljauw, haring, lodde en tonijn, aangevuld met waardevolle hennepzaadolie, levert in één oliemengsel alle noodzakelijke vetzuren die de hond nodig heeft voor een uitgebalanceerd voeding. Daarom is onze 3-6-9 BARF-olie het optimale supplement voor elke hond, jong of oud.

Canis Plus® vleesrollen

Pure vleesvariaties

Als het een keer snel moet, zijn onze pure vleesvariaties ook een praktisch alternatief voor rauw vlees. Ze hoeven niet ontdooid te worden – dit bespaart tijd en maakt ze het ideale rauw vleesalternatief op vakantie.

Naturavetal®-Tip: Wanneer rauw vlees niet goed wordt verdragen

Er zijn honden die rauw vlees niet zo goed verdragen en na het eten last krijgen van maaggerommel, smakken, hyperaciditeit (het zuur krijgen) of steeds weer gras gaan eten. Vooral oudere honden hebben vaker de neiging om hier meer last te krijgen. Onze pure vleesvarianten zijn een goed te verdragen alternatief, omdat ze makkelijker te verteren zijn voor de hond en je als hondeneigenaar qua manier van voeden toch dichter bij de BARF kunt blijven. Je kunt ook gedurende 4-6 weken onze Canis Extra Mineralmoor als supplement geven om de geïrriteerde slijmvliezen van het spijsverteringskanaal te kalmeren.

Canis Extra Geitenmelkpoeder

Licht verteerbare geitenmelkpoeder 

Licht verteerbare volle geitenmelkpoeder ter ondersteuning van de opgroeifase van pups of bij herstel van ziekte of operaties. Volle geitenmelk heeft een hoog gehalte aan aminozuren, mineralen en sporenelementen en versterkt het hele organisme, dankzij de verscheidenheid aan vitaminen. Dankzij de korte- en middellange vetzuurketens (in tegenstelling tot koemelk) wordt geitenmelk beter verdragen, werkt het tegen huidproblemen en activeert het de cel vernieuwing. Het van nature hoge gehalte aan vitamine D en A draagt uitstekend bij aan de ontwikkeling van de jonge dieren. Zwakke en oudere dieren worden voorzien van belangrijke voedingsstoffen, zonder het hart- en vaatstelsel of de vetstofwisseling te belasten, waardoor ze meer levensvreugde en vitaliteit krijgen.

Voedingsstoffen uit het water - algen, mosselen & co 

De natuur vertrouwt op diversiteit en pure kwaliteit van ingrediënten. Daarom zijn wij voorstander van een gevarieerd voedingsplan dat gebaseerd is op natuurlijke voedingssupplementen en alle kunstmatige toevoegingen vermijdt. Algen zijn een hoogwaardige aanvulling op de dagelijkse maaltijd bij het voeden van honden. Ze leveren waardevolle voedingsstoffen, kunnen ontgiftingsprocessen in het lichaam bevorderen of kunnen ook specifiek worden gebruikt, bijvoorbeeld ter ondersteuning van een gezond bewegingsapparaat.

De voordelen van Chlorella en Spirulina 

Chlorella en Spirulina kunnen de gezondheid van jouw hond op vele manieren ondersteunen. Ze voorzien je hond van essentiële aminozuren, maar ook van diverse andere voedingsstoffen zoals vetzuren, carotenoïden, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ze bevatten veel chlorofyl, wat het lichaam kan ondersteunen bij interne reiniging, zuivering en ontgifting. Bovendien zorgen ze voor een evenwichtige zuur-base-balans, die op zijn beurt onaangename lichaamsgeuren en een slechte adem kan tegengaan.

De voordelen van zeealgenpoeder en groenlipmossel

Zeealgenpoeder is een natuurlijke bron van jodium en wordt daarom regelmatig aan de BARF/ vers voeding toegevoegd. Zeealgenpoeder bevat naast belangrijke mineralen ook waardevolle aminozuren en vitaminen. Het wordt daarom vaak afwisselend gevoed met onze bessenkracht om de individuele vachtkleur of pigmentatie van de hond te bevorderen of in combinatie met Canis Extra Spirulina of Chlorella ter ondersteuning van een gezonde mondhygiëne.

Groenlipmossel is rijk aan glycosaminoglycanen (kortweg GAG’s), omega-3-vetzuren, mineralen en aminozuren, waardoor het bindweefsel en gewrichten voedt en een regulerende werking kan hebben op tal van gewrichtsproblemen. Gewrichten en kraakbeen worden voorzien van belangrijke voedingsstoffen, die hun elasticiteit kunnen bevorderen en zo een gezonde mobiliteit bewerkstelligen.

Naturavetal®-Tip: Met algen tegen tandsteen

Chlorella, spirulina en zeealgenpoeder kunnen de vorming van tandsteen tegengaan als ze regelmatig en afwisselend worden gevoed. Voor een gecombineerd voedingsadvies kun je contact opnemen met ons adviesteam!

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag met uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur bereiken op 06 - 57490903 (NL)/ 04 - 92 310 922 (B) of per e-mail naar: info@naturavetal.nl.

Naturavetal® proefzakjes

We sturen je graag voedermonsters en helpen je de juiste variëteit te kiezen.

De Naturavetal® nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren wij je over het laatste nieuws over gezonde voeding voor honden en katten.