Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Hund steckt seine Schnauze durch ein Gitter

Een hond uit een asiel adopteren – advies voor de eerste periode

De beslissing een nieuw familielid aan te schaffen, is serieus en kan een belangrijke mijlpaal zijn in ons leven. Dit vereist een goede doordachte voorbereiding voor iedere toekomstige en ervaren hondeneigenaar. Des te voorzichtiger zijn we met honden uit het asiel, want ze kunnen last hebben van traumatische gebeurtenissen. Misschien is het dier zijn geliefde eigenaar/eigenaresse kwijtgeraakt of heeft het tot nu toe op straat geleefd en heeft het opnieuw te maken met de mens en socialisatie. Voeding en medische zorg kunnen in de vorige levens en in het asiel waar de hond woonde allesbehalve passend geweest zijn voor zijn soort. Misschien moest hij kwalitatief slechte voeding eten, heeft het geen of juist te veel medicatie gekregen. Dit alles kan verschillende gezondheidsgevolgen met zich mee hebben gebracht.

Hoogstwaarschijnlijk is de hond net gevaccineerd, ontwormd en mogelijk behandeld met antibiotica. Dit betekent dat zijn organisme is afgezwakt en natuurlijke ondersteuning nodig heeft, evenals geduld en aandacht van de nieuwe eigenaar.

Voordat de hond bij u intrekt vanuit het asiel

Het is raadzaam om zoveel mogelijk informatie over de hond te krijgen. Het is niet altijd bekend in wat voor condities de hond vóór de tijd van de opvang heeft gewoond, maar u moet altijd het volgende in de opvang zelf vragen:

  • Hoe verhoudt hij zich tot andere honden, katten en mensen?
  • Hoe was de toestand bij opname en hoe is het nu?

Dit kan allemaal nuttig zijn voor een goede start in uw nieuwe huis.

Een goede voorbereiding is belangrijk: doe een woning check

Voordat de hond in huis komt kan het handig zijn om vrienden, familie en de buren te informeren over de komst van een viervoeter. Zo is iedereen op de hoogte, geduldig en zullen meer begrip hebben, zodat alles in de eerste paar dagen soepel verloopt. Maak van tevoren een comfortabele plaats waar de hond zich terug te trekken en verwijder gevaarlijke voorwerpen zoals giftige planten of blootliggende kabels.

De eerste uitrusting voor opvanghonden

Naast de basisuitrusting, moet u zich ook op de gezondheid en voeding voorbereiden. Om het dier niet te belasten, raden we aan om natuurlijke voeding en verzorgingsproducten te gebruiken. Naast de gekozen voeding kunnen de volgende supplementen nuttig zijn – we adviseren u graag!

De correcte voeding voor honden uit het asiel

Ter voorbereiding moet ook van tevoren worden overwogen welk type voer het beste aansluit op uw dagelijks leven en uw huisdier. Of u nu op zoek bent naar gezonde droog voeding, de voorkeur geeft aan kant-en-klaar menu’s of het liefst vers voeding, bij Naturavetal vindt u 100% natuurlijke, soorten passende oplossingen in alle gevallen. Op basis van de voedingsaanbevelingen kunt u de benodigde hoeveelheden berekenen en de voorraad aanleggen voor de eerste paar weken voordat de hond vanuit het opvangcentrum binnenkomt. De juiste, hoogwaardige eiwitten van vlees en hoogwaardig en orgaanvlees zijn cruciaal – net als bij de compleet voeding van Canis Plus®.

Hund im hohen Gras

Gezonde Puppyvoeding vanaf het begin

Voor uw pup of jonge hond tot zeker 12 maanden hebben ze aangepaste hoeveelheid aan eiwitten, vetten en mineralen nodig. Canis Plus koudgeperst droogvoer is beschikbaar in 2 varianten voor pups en jonge honden – met licht verteerbaar vlees van gevogelte of met zalm en gierst, ook speciaal voor de allergische en gevoelige hond. Daarnaast vindt u bij ons een hoogwaardige puppy voeding met optimale samenstelling.

Hund in der Natur

Voeding voor de senioren hond

Zelfs als uw huisdier ouder is, is het niet vanzelfsprekend om hem minder of anders te voeden dan aanbevolen voor volwassen honden. Alleen het niveau van activiteit is cruciaal – als uw hond nog steeds atletisch is en graag beweegt, heeft hij een voldoende hoeveelheid hoogenergetisch voer nodig. U vindt meer informatie in onze Advies-Blog.

De thuiskomst: de eerste dagen met uw nieuwe vriend

Het is belangrijk dat u de hond onmiddellijk overzet op de nieuwe, gezonde voeding. De oude voeding mag niet met het nieuwe worden gemengd. Vooral als de hond voorheen inferieure extrudaatvoeding heeft gekregen, moet u dit niet mengen met de nieuwe, koudgeperste variant. In het begin is het verstandig kleine maaltijden te geven om een mogelijke overbelasting te voorkomen. Snacks en lekkernijen is beter om beginnen te geven wanneer de hond gewend is aan de nieuwe voeding.

Tijd om elkaar te leren kennen

Voor een vertrouwde start tussen een mens en een asielhond is het belangrijk de eerste paar weken bij de hond te blijven. Daarom raden we aan om veel tijd te nemen of thuis te werken tijdens deze aanpassingsperiode. Verkeerd gedrag kan dan onmiddellijk worden ’gecorrigeerd’ en je groeit snel samen tot een team in het dagelijkse leven. De hond moet vanaf de eerste minuut een duidelijke en rechtvaardige opvoeding krijgen, waardoor het dier gevoel van zekerheid en veiligheid krijgt.

Naturavetal Info

Als de hond diarree heeft, kun je zelf veel doen. Lees in ons Advies-Blog verder: Wanneer de hond diarree heeft: Oorzaken en hulp

De heilzame darm-revalidatie voor asielhonden

Bij een verzwakt immuunsysteem of een uitgeput dier, vooral tijdens de verandering naar een gepaste voeding, kan een darm ontgiftingkuur nuttig zijn! Dit wordt echter alleen aanbevolen wanneer de hond een zo natuurlijk mogelijke voeding krijgt zonder synthetische toevoegingen. Synthetische toevoegingen uit de voeding en eventuele medicijnen, wormenkuren of antibiotica kunnen uiteindelijk de “goede” darmbacteriën ongunstig beïnvloeden. We raden een persoonlijk advies aan van ons team van experts, omdat elke hond anders is en wij u zullen helpen de optimale middelen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • Petflora met melkzuurbacteriën: Melkzuur verbetert de cel regulatie, werkt tegen pathogene bacteriën in de darmflora en voorkomt infecties door de lichaamseigen afweer te activeren.
  • Mineralmoor: de unieke samenstelling van veendrenkstof versterkt het metabolisme, versnelt de groei van de darmflora en draagt zo bij tot een betere vertering van de voeding.
Nahaufnahme eines Hundes

De eerste periode alleen aan de lijn

De nieuwe hond heeft in de eerste dagen nog geen band met u en moet buiten het huis aan de lijn met halsband of een geschikt tuigje uitgelaten worden. Anders kan het tot gevaarlijke, onvrijwillige jacht of vlucht leiden. Daarnaast is de lijn is ook veiligheid en “bindt” het nog vreemde dier met u, zodat het niet zomaar naar een tegemoetkomende hond loopt. Op deze manier vermindert u op de lange termijn het risico op ziekte en stress voor uw trouwe viervoeter. Niet iedere hond is opgegroeid tot een sociaal vriendelijke aardgenoot en heeft daarom zijn baasje als een beschermer en de leider van de roedel nodig.

Voedt de hond tijdens de wandeling uit de hand, zodat je voor je hond interessanter bent dan de omgeving.
Train ook met voeding als positieve beloning in kleine stapjes, en bij alledaagse dingen zoals poten en oren schoonmaken, liggen en dergelijke, om in alle situaties een evenwichtige partner te hebben aan de hond.

De aanpassing van opvanghonden: een spannende ervaring voor beide partijen

De hond uit het asiel naar zijn nieuwe huis brengen is een spannende tijd en maar éénmalig, die de band tussen het dier en zijn nieuwe familie sterk beïnvloedt. Een goede voorbereiding, consequente opvoeding met duidelijke regels en langverwachte stabiliteit en aandacht zullen de hond helpen om snel te integreren. De gezonde, natuurlijke en soort-geschikte voeding geeft hem na een paar weken nieuwe vitaliteit en levensvreugde.

Voedt de hond tijdens de wandeling uit de hand, zodat je voor je hond interessanter bent dan de omgeving.
Train ook met voeding als positieve beloning in kleine stapjes, en bij alledaagse dingen zoals poten en oren schoonmaken, liggen en dergelijke, om in alle situaties een evenwichtige partner te hebben aan de hond.

We wensen jullie een lange en geweldige tijd met de nieuwe hond en bieden je onze hulp. Met ons team van specialisten en natuurgeneeskundigen, staan wij altijd voor u klaar voor al uw vragen!

Hund in der Natur

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.