Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Zwei Hunde mit langem Fell

De vachtwisseling

Honden en katten zijn onderworpen aan de wisseling van seizoenen en de evolutionaire eigenschappen zorgen ervoor dat er om de twee jaar verandering van vacht plaatsvindt. De oude vacht valt in een periode van maximaal 2 maanden uit om ruimte te maken voor nieuwe haren.
Om een nieuwe vacht te kunnen vormen, moet de hond toegang hebben tot de vereiste bouwstoffen – deze bouwstoffen moeten daarom voldoende aanwezig zijn zodat de hond in staat is om de vachtwisseling zonder problemen te doorstaan. Natuurlijk ontstaat de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen al in de fase waarin de hond zich voorbereidt op het wisselen van vacht.
Tijdens de rui is een gebrek aan voedingsstoffen vaak te wijten aan het feit dat de verandering een onevenredig lange tijd in beslag neemt of zelfs geen vaste tijd voor staat. Er moet natuurlijk worden opgemerkt dat er op dit gebied raciale verschillen bestaan. Honden die het hele jaar op een uniforme temperatuur doorbrengen, zijn vaak het hele jaar door in een lichte permanente vachtwissel, waarbij de vacht dan soms minder of meer glanst.
Als algemene regel geldt dat u uw hond vaker moet borstelen tijdens de rui om het haar gemakkelijker los te maken. Als u echter opmerkt dat uw hond het langer dan normaal nodig heeft om de vacht te verwisselen of als de vacht er dof uitziet, is het volgens ervaring zinvol om de voedingsbehoeften van de hond nader te bekijken. Omdat elke hond een individu is en, ondanks het meest zorgvuldige voedingsplan, af en toe ondersteuning kan gebruiken.

Naturavetal Tip

100% natuurlijke voeding: een uitgebalanceerd en soort speciefieke voeding, dat het dier voorziet van natuurlijke vitamines, mineralen en voedingsstoffen in hun natuurlijke vorm, vormt de basis voor een gezond en vitaal leven – dit is ook herkenbaar aan de glanzende vacht. Met de Canis Plus voedingslijn heeft u een concept binnen handbereik dat u de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot het beste van de natuur en om uw huisdier alles te bieden wat hij of zij nodig heeft.

Tijdens periodes van verhoogde behoefte, bijvoorbeeld na een langdurige ziekte, voor zwangere, jonge of oude dieren of om ze voor te bereiden op de vachtwisseling, hebben we ook iets natuurlijks in petto: Canis Extra Actief – de voedingsgerelateerde voedingsstoffen – met unieke samenstelling van o.a. zeealgen, venkel, paardenbloem en brandnetel – voorziet het organisme van belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen en ondersteunt zo het metabolisme op de best mogelijke manier. Om uw viervoetige partner zo goed mogelijk te ondersteunen bij het verwisselen van de vacht, blijkt een zes- tot acht weken durende voeding van Canis Extra Actief, al ongeveer 2 maanden voor de aanvang van de vachtwisseling, zeer effectief (dus al in november / december en juli / augustus).

Voor de extra glans, een gezonde huid, een gezonde huid en stevige klauwen, neemt u Canis Extra zalmolie of Krillolie – de essentiële omega-3 en omega-6 vetzuren die het bevat kan het hele jaar doorgegeven worden. Bovendien kunt u nog steeds biergist gebruiken als ondersteuning – biergist bevat veel B-vitamines en enzymen die speciaal zijn voor de huid en vachtwisseling. Als kuur 3 keer per jaar eenvoudig te voeden gedurende 6 – 8 weken.

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.