Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Welpen

Puppy-adviezen: tips voor de omgang met je nieuwe gezinslid

Klein en onhandig, met schattige grote ogen en grote nieuwsgierigheid: zo komt een puppy in zijn nieuwe thuis. Alles is nieuw voor hem, ruikt anders dan voorheen en de pluizige viervoeter moet eerst zijn eigenaren leren kennen. Een jonge hond groeit op in zijn gezin en het gezin met hem. Het is normaal dat er tijdens het proces vragen rijzen, vooral als het je eerste pup is. In de puppy-adviezen krijg je waardevolle tips en nuttige informatie over alle onderwerpen die voor nieuwe pupeigenaren van belang zijn. Zo zal je nieuwe gezinslid zich vanaf het begin op zijn gemak voelen.

Welke basisuitrusting heeft een pup nodig?

In de puppy-adviezen speelt de komst van de pup een grote rol, want de kleine hond moet vanaf het begin een goede start maken. Hiervoor moet in zijn nieuwe thuis een bepaalde basisuitrusting aanwezig zijn. Dit omvat gemakkelijk te reinigen eten- en drinkbakken, maar ook speelgoed dat geschikt is voor hem en een comfortabele hondenmand. Omdat pups snel groeien, kan het ook alvast een groter model zijn. Een mand met een groot hondenkussen is ook geschikt, maar de mand mag niet van riet zijn: als de pup tanden gaat wisselen en op de rieten mand kauwt, bestaat het risico dat er iets gaat splinteren. Een hondendeken is zeer geschikt voor een dutje. De puppy-adviezen gaan ook in op de verzorging van de kleine hond. De basisuitrusting voor pups omvat daarom een hondenhanddoek, een tekenpincet, een borstel of kam, een haar- en nagelschaar en een EHBO-doos. Om de wereld te kunnen verkennen, heeft de pup absoluut een tuigje of halsband nodig en een transport box voor in de auto.

Natuurlijk gezonde voeding is geen kwestie van leeftijd van de hond

Soort specifieke voeding draagt in belangrijke mate bij aan het gezond houden van de hond. Het is daarom belangrijk om bij de geboorte van de pups al aandacht te besteden aan een natuurlijk gezonde voeding. Denk eraan dat je met de fokker praat om erachter te komen aan welke hondenvoeding de pup gewend is. Veel hondenfokkers stappen al af van het commercieel verkrijgbare geëxtrudeerde puppyvoer en stappen over op koudgeperste voeding of barfen zelfs de pups. De natuurlijke voeding zonder synthetische vitaminen en smaakstoffen is de gezondste en meest diervriendelijke voeding, daarom is het aan te raden om een pup direct over te schakelen op de koudgeperste Canis Plus® pupvoeding. In de puppy-adviezen lees je hoe je een jonge hond aan een andere manier van voeden kunt laten wennen. De pupvoeding van Naturavetal is ontwikkeld voor een langzame, continue groei van de hond. Dit beschermt zijn gewrichten en legt de basis voor een gezond, lang hondenleven. Voedt de jonge honden minstens tot hun eerste verjaardag pupvoeding en ondersteun zo de groei positief met de geoptimaliseerde energie-inhoud. BARF is ook goed te combineren met Canis Plus®.

Zwei kleine Hunde auf einer Wiese

Wat kom je te weten in de Naturavetal puppy-adviezen

De artikelen in de puppy-adviezen gaan niet alleen over puppyuitrusting en op de soort afgestemde voeding, maar ook over puppyverzorging en -training. Dit omvat verzorging, nagels knippen en alle aspecten die te maken hebben met het behoud van de gezondheid, zoals belangrijke onderwerpen als: van tanden wisselen tot gezonde darmherstel. Of je nu je pup wilt ontwormen of meer wilt weten over vaccinaties – wij geven je gefundeerde adviezen op basis van onze jarenlange ervaring en liefde voor dieren. De puppy-adviezen ondersteunen je in het dagelijks leven en tonen manieren om je kleine hond bezig te houden met spelletjes en veel plezier te maken. Je kunt ook de Naturavetal Puppybrochure aanvragen, waarin we waardevolle informatie hebben verzameld over o.a. soort specifieke en natuurlijk gezonde puppyvoeding.

Naturavetal info

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, dan geven wij je graag uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereiken op +31 6 57490903 of per e-mail: info@naturavetal.nl

Wil je meer informatie over onze producten of wil je een proefzakje ontvangen? Uiteraard helpen wij je graag verder en zien je telefoontje of e-mail graag tegemoet.

Kataloge und Flyer Logo

Catalogi en flyers

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Futterprobe Logo

Proefzakjes

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.