Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Golden Retriever

Advies over het houden en verzorgen van honden door Naturavetal

De gezonde en natuurlijke verzorging van de hond en het diervriendelijk houden, zijn onze centrale thema’s in dit deel van de Naturavetal hondenadviezen. Een sterk immuunsysteem beschermt tegen ziekten en maakt het moeilijker voor bacteriën, virussen en endo- en ectoparasieten, om het dier te schaden. Hoe je met puur natuurlijke middelen de afweer van de hond duurzaam kunt ondersteunen, lees je in de adviezen, hondenbezit en verzorging. We gaan ook in op zeer specifieke problemen van het dagelijks leven en laten je zien hoe je van bijzonder vervelende bloedzuigers afkomt: natuurlijk hebben we het over teken, die gevaarlijke ziekten kunnen overbrengen op zowel honden als mensen. Doorzoek daarom, na elk verblijf in het groen, goed de vacht van je hond op de parasieten en verwijder deze met een tekentang of pincet.

Gezonde tanden en glanzende vacht

Als de vacht er goed en gezond uitziet, betekent dit dat het goed met de hond gaat. Een ruige, doffe of matte vacht daarentegen geeft aan dat het dier belangrijke voedingsstoffen mist. Een soort specifieke en evenwichtige voeding heeft dus een directe invloed op het uiterlijk van de hond. Ook na een ziekte of tijdens het wisselen van vacht kun je jouw trouwe viervoeter ondersteunen met een extra portie voeding. Welke dat zijn hebben we voor je samengevat in de adviezen voor het houden en verzorgen van honden. Bij natuurlijke hondenverzorging hoort ook speciale aandacht voor het gebit. In artikelen over mondhygiëne presenteren we het nut van natuurlijke kauwsnacks die op milde wijze tandsteen voorkomen en pups kunnen helpen bij het wisselen van tanden.

Hondensport en activiteiten voor de behendige hond

Honden hebben beweging en activiteiten nodig – en niet alleen om wat frisse lucht te krijgen en hun behoefte te doen. Terwijl rustigere en oudere dieren liever een eenvoudige wandeling maken, willen de energievolle honden juist uitgedaagd worden. Maar welke mogelijkheden zijn er hiervoor? In de adviezen voor het houden en verzorgen van honden laten we je verschillende activiteiten zien die perfect passen bij jonge en dynamische honden. Hondensporten zijn bijvoorbeeld behendigheid, hondendansen, fly-ball of disk-dogging – disciplines waar ook eigenaren veel plezier aan beleven. Daarnaast laten we je kennismaken met de activiteiten van werkhonden, die niet alleen worden gebruikt door de politie of douane, maar ook worden ingezet als vrijwilliger voor reddingshonden eenheden. In lijn hiermee vertellen de Naturavetal-adviezen voor hondenvoeding welke honden een verhoogde energiebehoefte hebben en wanneer sporthondenvoeding de juiste keuze is.

Hond loopt met een frisbee in zijn bek

Tips over hondenbezit en verzorging

Waar moet je op letten als je met je hond op pad gaat? Hoe kom je rustiger door bijzonder stressvolle situaties zoals het oudejaarsvuurwerk? En wat moet je weten over het adopteren van een hond uit een asiel? We hebben uitgebreide antwoorden op deze en vele andere vragen verzameld in de adviezen voor hondenbezit en -verzorging. De tips en tricks van Naturavetal helpen in het dagelijks leven en geven diepgaande vakkennis. Blader nu door de verschillende bijdragen!

Naturavetal tip: Kattenliefhebbers vinden in onze veelzijdige kattenadviezen interessante weetjes over het houden en verzorgen van de huistijgers!

Naturavetal info

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, dan geven wij je graag uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereiken op +31 6 57490903 of per e-mail: info@naturavetal.nl

Wil je meer informatie over onze producten of wil je een proefzakje ontvangen? Uiteraard helpen wij je graag verder en zien je telefoontje of e-mail graag tegemoet.

Kataloge und Flyer Logo

Catalogi en flyers

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Futterprobe Logo

Proefzakjes

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.