Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Zwei Welpen auf der Wiese

Canis Plus® - voer voor pups en jonge honden

Geschikt vanaf het begin

De voedingssamenstelling in puppyvoeding beïnvloedt de groeisnelheid. Vooral bij grotere rassen leiden te snelle groei en ongewenste groeispurten vaak tot gezondheidsproblemen. Daarom biedt Naturavetal ook speciaal voer voor pups en jonge honden van grotere en kleinere rassen. Voor alle soorten voer geldt dat geen synthetische additieven of conserveermiddelen zijn toegevoegd. Bovendien garanderen we de kwaliteit van zowel de geselecteerde grondstoffen als die van het productieproces. Eén van de speciale kenmerken van het voedingssoorten Canis Plus® Pups & Jonge honden is de uitgebalanceerde samenstelling van de ingrediëntverhoudingen. Omdat een juist een onbalans in het voer vaak de oorzaak is voor een te snelle groei van de pups. De Naturavetal Volkorenrijst daarentegen is een langzame energiebron die een overvloed aan voedingsstoffen voorkomt. Dus dit puppyvoer kan een groeispurt voorkomen. Het vet- en eiwitgehalte van het voer is precies afgestemd op de behoeften van zeer jonge honden. Ingrediënten zoals puur vlees van pluimvee of zalm, zaailingen van ontsloten haver en bruine gierst worden gebruikt. Een extra dosis Canis Plus® Active zorgt voor een optimale toevoer van mineralen aan het organisme. Dit komt niet alleen pups ten goede, maar ook drachtige en zogende teven.

Tijd om te groeien

Het puppyvoer van Naturavetal begeleidt hond en eigenaar door de pup- en jonge hondentijd naar een gezond volwassen dier. De vreugde van deze gezamenlijke tijd wordt ondersteund door een gelijkmatige en gestage groei die fundamenteel is voor de gezondheid. De voersamenstelling is bedoeld om de pup de tijd te geven die hij nodig heeft om zijn skelet te laten groeien voor optimale ontwikkeling. De langzame botvorming zorgt voor een langdurige gezondheid en goede stabiliteit. Met een evenwichtige toevoer van voedingsstoffen begint de pup een opwindend hondenleven vol avonturen. Met natuurlijk en diervriendelijk puppyvoer legt de hondeneigenaar de basis voor een zorgeloze jeugd, een gezond leven en een lange tijd samen.

Koudgeperst droogvoer voor pups en jonge honden

Met zijn bijzonder rijke samenstelling en verschillende brok groottes, biedt ons koudgeperste droogvoer de pup, voor alle rassen, een gezond genot. Het is belangrijk om een speciale functie te vermelden die onze pup voeding uniek maakt: veel voedingsmiddelen voor pups en jonge honden hebben een zeer hoog eiwitgehalte. Een overdadig aanbod aan energie en eiwitten moet vooral tijdens de groei worden vermeden, omdat het obesitas kan bevorderen, maar ook een toename van de groei. Als de eigenaar van de hond niet wil dat zijn hond te snel groeit en ongelijkmatig (die verband kunnen houden met latere gewrichtsproblemen), moet hij de commerciële voeding veranderen wanneer de pup tussen de 6-8 maanden oud is. Dit is niet het geval met Canis Plus®, het puppyvoer kan ten minste tot de leeftijd van 12 maanden worden gevoerd.

Canis Plus® Pups en Jonge honden gevogelte.

Net als bij het gehele Naturavetal-voeding assortiment bevat het pups en jonge honden gevogelte geselecteerde grondstoffen, zonder synthetische toevoegingen of conserveermiddelen. Er wordt consequent voor gezorgd dat het energie- en eiwitgehalte niet te hoog is, omdat een te veel bij pups een te snelle groei kunnen bevorderen. Positief: de hoge kwaliteit Naturavetal volkorenrijst levert alleen “langzame” energie. Dientengevolge, een overdaad aan voedingsstoffen, wat leidt tot ongunstige groeispurten is uitgesloten. Met een ideaal vet- en eiwitgehalte is Canis Plus® Pups en Jonge honden gevogelte ook precies afgestemd op de behoeften van de groeiende hond. Het bevat o.a. puur vlees van gevogelte, zaailingen van naakte haver en bruine gierst, evenals een extra dosis Canis Extra Actief voor de aanvoer van mineralen en sporenelementen. Daarom profiteren vooral de zeer kleine pups en zwangere en zogende teven van de rijkdom van dit koudgeperste voedsel.

Verschillende pellet formaten voor de juiste bite

Canis Plus®-pups en jonge honden compleet voeding vormt de basis voor een geschikt, natuurlijk voer voor pups en jonge honden. Er is Canis Plus® Pups en Jonge honden gevogelte in kleine brokjes, terwijl voor de iets grotere honden de drie keer zo grote pellet is aangewezen omdat het gezond kauwen helpt de kauwspieren te versterken en overigens ook de tandenreiniging ondersteund. Bij gevoelige pups en jonge honden adviseren wij onze Canis Plus® Pups en Jonge honden zalm of onze Canis Plus® lam of konijn, aangevuld met Canis Extra Actief. Neem gerust contact op met ons team van experts als u vragen heeft over het voeden van gevoelige pups.

Canis Plus® Pups en Jonge honden zalm

Onze lang beproefde zalm recept, aangepast aan de behoeften van pups, is een gezonde, exclusieve premium voeding gemaakt van verse zalm als enige bron van dierlijke eiwitten. Een extra portie kruiden en mineralen biedt een natuurlijk hoog gehalte aan voedingsstoffen en essentiële ingrediënten. De vis heeft een positief effect op het hele hondenorganisme en bevindt zich in de biologische waarde bovenaan. Licht verteerbaar zalm bevat een hoog gehalte aan essentiële en vitale omega-3 en omega-6 vetzuren die de kleine en ook de ondersteuning van zogende honden. Mede kunnen huid, gastro-intestinale en gewrichtsproblemen verholpen of voorkomen worden. Het compatibele zalmeiwit levert belangrijke aminozuren, bevordert de regeneratie van een gezonde huid en onderhoudt de conditie van het lichaam. Als gevolg van de gekozen samenstelling, beantwoordt de smakelijke Canis Plus® Pups en Jonge honden zalm perfect aan de behoeften van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen in de groeifase en is een ideale voeding voor alle rassen en maten. Bij voedselintoleranties evenals allergieën van de ouders kan puppyvoer met zalm in ieder geval de eerste keuze en preventiemaatregel voor de kleintjes, evenals een uitstekende aanbeveling voor zeer kieskeurige honden.

De Naturavetal voedingsaanbeveling Canis Plus voor Pups en Jonge honden

Eindgewicht
van de volwassen hond "
Leeftijd van de pup in maanden
2 - 3 4 - 6 7 - 12 13 - 20
5kg 80 - 100g 100 - 120g 120 - 130g -
10kg 120 - 150g 150 - 180g 180 - 210g -
15kg 150 - 180g 180 - 210g 210 - 240g -
20kg 200 - 240g 240 - 270g 270 - 300g -
25kg 240 - 300g 300 - 330g 330 - 360g 360 - 400g
30kg 300 - 350g 350 - 380g 380 - 420g 420 - 480g
35kg 350 - 450g 450 - 480g 480 - 500g 500 - 540g
40kg 450 - 540g 540 - 580g 580 - 600g 600 - 640g
50kg 540 - 600g 600 - 640g 640 - 670g 670 - 700g
60kg 600 - 700g 700 - 740g 740 - 780g 780 - 800g
> 65kg 700 - 750g 750 - 780g 780 - 800g 800 - 900g

* Alle gewichten zijn gebaseerd op het verwachte gewicht van de volwassen hond. De aangegeven gemiddelde waarden worden in de praktijk bepaald. De individueel optimale, in de ontwikkeling passende voeding verdeling, voor de hond is afhankelijk van leeftijd, temperament en energieverbruik.

Wat zit er in goede puppyvoeding?

Deze vraag veroorzaakt hoofdbrekens bij veel hondeneigenaren. Wat heeft de pup nodig, wat is goed voor hem, wat kan hem schaden? De selectie puppyvoer is enorm gevarieerd, het aantal ingrediënten is angstaanjagend groot. Wanneer de hond vanaf de eerste dag conserveermiddelen en smaken consumeert met zijn dagelijkse voedsel, hopen deze stoffen zich na verloop van tijd op in het lichaam. In de loop van het leven van een hond kan veel samenlopen – met een onzeker effect. Daarom beperken we ons tot de productie van natuurlijke ingrediënten en verwerken we deze zo behoedzaam dat de toevoeging van synthetische additieven niet nodig is. Met onze voeding weet de eigenaar dat zijn hond vanaf het begin precies krijgt wat hij nodig heeft. Niet meer en niet minder.

Het beste voor de pup

Bij Naturavetal weten we dat eigenaren van pups het beste voor hun hond willen. Met onze puppyvoeding proberen we deze inspanning te ondersteunen door ervoor te zorgen dat de kleine viervoeter alles krijgt wat hij nodig heeft voor gezond opgroeien met behulp van zijn dagelijkse voeding.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.