Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Golden Retriever auf einer Blumenwiese

Het Naturavetal®-Patent​

Uit principe rijkelijk gevuld

De Naturavetal-rijst voor het assortiment van Canis Plus compleet voer wordt ontsloten met een gepatenteerd kookproces, een Naturavetal-octrooi. Maar, innovatieve verwerking alleen maakt geen gezond hondenvoer. Bovendien is het voor de leek vaak moeilijk om de variëteiten van rijst te onderscheiden. Er is Paddy, direct uit het veld geoogst en waar alle vliezen nog aanwezig zijn. Dit bevat 8 – 9% ruwe celstof. Als je nu het eerste vlies verwijdert, heb je de bruine rijst. Dit is ook bedekt met een volgend vliesje. Wanneer het laatste vlies af gepeld is, heb je witte rijst. Verschillende soorten hebben ook verschillende namen zoals b.v. Land graan, enz. De Paddy voor natuurlijke hondenvoer wordt gereinigd na dat het van de velden komt en opgeblazen onder atmosferische druk en warmte (vergelijkbaar met popcorn). De ruwe vezelstructuren zijn dus van elkaar gescheiden zonder ze te vernietigen. Een uniek drukproces stabiliseert het product zonder toevoeging van conserveermiddelen. Aangezien de structuren van het volle graan aanwezig zijn met hun vitaminen en mineralen, wordt dit volkoren rijst genoemd. In gebruikelijke dierenvoer verbergen de naam “met rijst” alleen fragmenten van volledig gepelde en slecht ontsloten rijst. Dit bevat nauwelijks mineralen of ruwe vezels. Onze hele, ontsloten Paddy bevat waardevolle ruwe vezels en cellulose, die intestinale peristaltiek bevorderen en vocht uit de darmen absorberen. Dit zorgt voor een stevige, regelmatige vertering en reiniging van het darmslijmvlies.

Haver

Ook hier gaat het om de ruwe haver. Deze wordt gereinigd en geschild, omdat de buitenste schil te moeilijk is om door de darmen van het dier te worden verteerd. Na het gepatenteerd behandelen met stoom lijken de haverkorrels op havermout en zijn ze zo licht verteerbaar.

Maïs

Onze maïs is vrij van genetische manipulatie, en daarom al met veel smaak. Het is glutenvrij, bevat B-vitamines en mineralen speciaal voor het hart en de zenuwen en levert energie. Deze maïs wordt ook behandeld door atmosferische druk, terwijl de eiwitten grotendeels worden bewaard. We kunnen negatieve argumenten tegen maïs niet bevestigen met betrekking tot gedragsveranderingen. Hier hangt het van hoeveelheid en kwaliteit af.

Gierst

Bruine gierst is een van de oudste gewassen, heeft een bruine, harde schaal en wordt al lang beschouwd als een vol, natuurlijk supplement dat rijk is aan micronutriënten.

Vanwege de donkere pigmentatie is bruine gierst bijzonder resistent tegen vocht, daarom wordt het alleen door Naturavetal in geselecteerde kwaliteit gebruikt.

Tijdens de verwerking wordt alleen de buitenschaal verwijderd omdat deze onverteerbaar is voor het dier. Dit bewaart niet alleen vezelrijke ruwe vezels voor een gezonde darmwerking, maar levert ook mineralen, vitamines, sporenelementen en vooral waardevol silicium.

Boekweit

Boekweit is geen graan, maar een zaad en dus ook vrij van gluten, het is bijzonder rijk aan voedingsstoffen en essentiële aminozuren. Het kan helpen bij het handhaven van de leverfunctie en is betrokken bij de regulering van cholesterol en bloedsuikerspiegels.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.