Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Nahaufnahme eines Hundes

Advies over speciale hondenvoeding en BARF van Naturavetal

Er zijn vele redenen waarom een hond speciale voeding nodig heeft. Niet alleen ziekten maken het op den duur noodzakelijk om de voeding te veranderen. Net als mensen kunnen ook viervoeters last hebben van allergieën of een intolerantie voor bepaalde ingrediënten ontwikkelen. De hond zelf heeft geen invloed op de inhoud van zijn etensbak en of die past bij zijn individuele voorkeuren en behoeften. Jij bepaalt als eigenaar wat je dier eet. Het gaat niet alleen om het kiezen tussen verschillende soorten droogvoeding en natvoeding – BARF is de laatste jaren ook erg populair geworden. Wat dit allemaal inhoud en alles wat met speciale hondenvoeding te maken heeft, lees je hier in de Naturavetal-adviezen.

BARF - meer dan een trend

Het woord BARF is een afkorting van de woordgroep “Born-Again Raw Feeders “, wat zich vertaalt als “herboren rauwe voeders”. BARF betekent het dier rauw vlees voeden. Deze soort specifieke vorm van voeding weerspiegelt de origine van de hond vanuit de wolf. Omdat hij naast het vlees, de huid en de organen van zijn prooi ook de maaginhoud en daarmee o.a. wortels en vruchten uit het bos eet, is BARF veel omvattend: fruit, groenten en kruiden zijn een integraal onderdeel van het eetpatroon. Als je je hond wilt barfen, moet je uitgebreide kennis opdoen, zodat er geen tekort ontstaat aan vitaminen en voedingsstoffen. Ook een teveel aan eiwit kan het dier schaden. In de Naturavetal-adviezen voor speciale hondenvoeding beschrijven we, daarom alle basisprincipes, voordelen, maar ook de risico’s, tot in detail voor je.

Waardevolle tips voor allergische honden

Het feit dat honden allergieën ontwikkelen is een beschavingsprobleem, dat voornamelijk te wijten is aan milieuvervuiling, maar ook aan onjuiste voeding. Voedingsallergieën betreffen voornamelijk granen zoals tarwe. Daarom biedt Naturavetal graanvrije hondenvoeding die bijzonder anti-allergeen is en slechts één bron van dierlijke eiwitten bevat. Zelfs als de dierenarts een pollenallergie bij jouw hond heeft vastgesteld, is het de moeite waard om over te stappen op natuurlijke, gezonde voeding. De juiste voeding speelt een centrale rol bij het behouden van een goede gezondheid. Zieke honden kunnen met hoogwaardige speciale hondenvoeding klachtenvrij worden en hun kwaliteit van leven terugkrijgen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in hun vitaliteit, in de glanzende vacht en in krachtige spieren. In de hondenadviezen hebben we geschikte vleesbronnen voor allergische honden verzameld, alles wat je moet weten over heilzame darmreiniging en tal van andere nuttige informatie.

Adviezen voor speciale hondenvoeding: de beste voeding voor elk dier

Bepaalde rassen, leeftijdsgroepen of speciaal opgeleide honden hebben voeding nodig die is afgestemd op hun behoeften. Sommige hondenrassen zoals Labradors of Golden Retrievers hebben bijvoorbeeld de neiging om te zwaar te zijn. Als ze teveel worden verwend met lekkers, omdat ze vaak zo hongerig kijken, hebben ze al snel te veel kilo’s op hun ribben. Overgewicht is dan ook een belangrijk onderwerp in onze adviezen voor speciale hondenvoeding. We houden ook rekening ook met twee uitersten: de rustige senioren, voor wie een kleine hoeveelheid voeding voldoende is, en de behendige honden, die veel energie nodig hebben voor de hondensport of als hulphond. Niet in de laatste plaats geven we je praktische tips voor voeding na castratie.

Naturavetal-advies: Speciale voedingsvormen zijn niet alleen van invloed op honden, ook katten kunnen last hebben van allergieën en intoleranties. In de kattenadviezen vind je tips en informatie over een breed scala aan onderwerpen. Lees bijvoorbeeld meer over BARF voor katten of de juiste voeding voor oudere katten!

Naturavetal info

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, dan geven wij je graag uitgebreid advies. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereiken op +31 6 57490903 of per e-mail: info@naturavetal.nl

Wil je meer informatie over onze producten of wil je een proefzakje ontvangen? Uiteraard helpen wij je graag verder en zien je telefoontje of e-mail graag tegemoet.

Kataloge und Flyer Logo

Catalogi en flyers

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Futterprobe Logo

Proefzakjes

Brochures met alle informatie over de producten en veel voedingstips

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.