Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Nahaufnahme eines Hundes

"Wat zou de hond zijn zonder de mens? Wolf gebleven!"
Peter F. Keller, Schweizer Autor

Voor de vleesetende wolf in de hond

Volgens wetenschappelijke bevindingen is de hond eigenlijk een gedomesticeerde wolf. Het is duidelijk dat alle honden dezelfde evolutionaire oorsprong en hetzelfde DNA hebben als de grijze wolf, vanwege deze Canidae (hondachtigen) hebben ze de identieke genetische code geërfd. Net als hun wilde voorouders en soortgenoten, zijn onze honden carnivoren. De anatomische kenmerken zijn duidelijk: scherpe, puntige tanden om vlees te scheuren en een wijd openend kaakgewricht. Het korte, eenvoudige spijsverteringskanaal kan optimaal eiwitrijk voedsel verteren en metaboliseren met een zeer zure maag-pH-waarde.

Dicht bij de natuur en op basis van vlees

Gedurende de duizenden jaren van domesticatie is het voedingsgedrag vrijwel ongewijzigd gebleven voor deze vleeseters – des te meer is de voeding op basis van vlees biologisch relevant. Het is daarom niet verrassend dat honden van alle rassen niet alleen hetzelfde voedsel kunnen consumeren als hun gemeenschappelijke voorouders, maar het zelfs essentieel is voor hun gezondheid.

Er is dus vlees nodig voor de wolf in uw hond. Omdat de vleeseter in het wild dierlijk eiwit nodig heeft om te overleven en gezond te worden. Als prooi eters, de voorouders van onze honden die niet alleen het vlees – maar afhankelijk van de habitat en het seizoen ook het orgaanvlees, zoals pens, van pre-verteerd grassen en planten, lichaamsvochten en bont nuttigden. Daarnaast stonden op het menu ook wormen, insecten, vissen, muizen, kleine knaagdieren, wortels, bessen, kruiden of fruit. De vrijwel volledig verbruikte prooi verschaft de hond niet alleen eiwitten en vetten, maar ook andere essentiële voedingsstoffen zoals calcium uit de botten, natrium uit het bloed, in vet-oplosbare vitaminen – met name uit de lever en de nieren – en in wateroplosbare vitaminen uit darmkanaal, essentiële vetzuren van het lichaamsvet – maar ook onverteerbaar, vezelig materiaal uit de darminhoud, wat onmisbaar is voor de spijsvertering. Dit prooienrecept van de natuur is daarom niet alleen opgenomen in ons koudgeperst voeding, maar is rijk aan vleesaandeel in natuurlijke samenstelling: speciaal ontworpen voor de behoeften van de hond. Dus Naturavetal voorziet uw hond op natuurlijke wijze de benodigdheden – met een divers, vriendelijk en verteerbare voeding met sappige vlees – op basis van het voedsel dat het dier in zijn natuurlijke omgeving zou vinden en verslinden.

Vlees en nog veel meer

Uiteraard worden alle gebruikte Naturavetal-vleesproducten getest en goedgekeurd volgens strikte criteria. Of het nu Canis Plus compleet menu’s, vleesblikken of vlees rollen zijn: ze zijn rijk aan eiwitten en bieden een breed scala van gevogelte, vlees of vis – voor de wolfshonger in uw en zoals de moderne dierenvriend het graag ziet. Aangezien de hond van vandaag afhankelijk is van de mens voor een natuurlijke voeding, moeten we zijn specifieke behoeften begrijpen en verantwoordelijk zijn voor soortspecifiek voeding. Als gespecialiseerde fabrikant, ondersteunen wij u met goede producten voor de gezondheid en de prestaties van uw trouwe metgezel te onderhouden – maar bieden daarnaast een uitstekende service voor hondenbezitters voor het welzijn in het gehele aspect van het dier.

Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.