Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Zwei Golden Retriever liegen in der Natur

Darmsanering bij honden: meer levenskwaliteit voor je hond

Alles draait om de darmen. Het maakt niet uit of je hond groot of klein is, jong of oud – de darm is het centrale orgaan voor de gezondheid en het eerste punt van aandacht bij het zoeken naar pathogene factoren in het lichaam bij diarree of andere ziekten. Door het grote aantal lymfecellen neemt de darm een zeer belangrijke plaats in bij immunologische functies. Het darmslijmvlies bestaat uit een onvoorstelbaar groot aantal bacteriën. Deze darmflora van de hond is echter alleen in staat ziekteverwekkers en parasieten af te weren als deze in een gezond evenwicht verkeerd. Alleen dan kan de voeding optimaal opgenomen worden voor opbouwende en onderhoudende lichaamsprocessen.

Heeft je hond last van stofwisselingsproblemen, allergieën, auto-immuunziekten of verzuring? Of is het vatbaar voor infecties? Een onbalans in de darmmicro-organismen kan hiervan de oorzaak zijn. Langdurige stress bij dieren, onzekerheden en agressie, medicatie, verkeerde of onvoldoende voeding leiden vaak tot schade aan het darmslijmvlies. Maar ook de opname van synthetische stoffen in voer van slechte kwaliteit, chemische ontworming middelen of medicijnen en antibiotica zijn mogelijke triggers van de disbalans in de darm van de hond. Om de balans weer te herstellen, levert de weldadige darmsanering een waardevolle bijdrage voor het dier en verhoogt het de vitaliteit en kwaliteit van leven.

Een natuurlijke darmsanering bij een verder gezonde hond is nuttig na:

• Vaccinaties
• Antibiotica
• Cortisonen
• Geneesmiddelen die de darmflora beschadigen
• Giardia
• Chemisch ontworming
• Alle maagdarmklachten

Darmsanering bij honden met allergieën

Het microbioom van de darm in disbalans is afhankelijk van ondersteuning om het evenwicht tussen zijn eigen en andere microben te herstellen. Als het evenwicht gedurende langere tijd verstoord is, kunnen allergische huidreacties en overgevoeligheid van de hond voor gras en pollen soorten optreden – omdat allergieën hun oorsprong vinden in een verstoorde darmflora. Elke allergie verzwakt de darm en heeft een negatief effect op de kwaliteit van leven van de hond. Een darmsanering wordt daarom ook sterk aangeraden.

Om de darmflora van de hond weer in een gezond evenwicht te brengen, is een soortspecifieke, natuurlijke voeding de onmisbare basis. In sommige gevallen is het ook nodig om gedurende een periode van weken tot maanden de goede darmbacteriën in de vorm van een natuurlijk supplement te geven. Canis Extra Petflora is hiervoor geschikt, omdat het de darmbalans van de hond op peil brengt en ondersteunt met lactobacillen, vitaminen en mineralen als bèta-glucanen voor het immuunsysteem.

Hoe melkzuurbacteriën bijdragen aan een gezonde darmwand

De fermentatie met lactobacillen levert een puur natuurlijk melkzuur op (pH 3,0). Dit verbetert de biologische beschikbaarheid van de voeding- en werkstoffen en ondersteunt de natuurlijke gastro-intestinale functie. Het doel: een regelmatige spijsvertering, een functionerend immuunsysteem en een gestimuleerd metabolisme. Melkzuurbacteriën verbeteren de cel regulatie, werken tegen pathogene bacteriën in de darmflora van de hond en voorkomen infecties, door het afweersysteem van het lichaam te activeren. De melkzuurbacteriën koloniseren tijdelijk de darm en hebben een positieve werking op het oppervlak van het darmslijmvlies, waardoor bindingsplaatsen niet meer gebruikt kunnen worden door pathogene micro-organismen. De melkzuurbacteriën worden geen onderdeel van de eigen microflora, maar kunnen in plaats daarvan steeds weer hun werk doen door gerichte, herhaalde bijvoeding, in plaats van verloren te gaan als onderdeel van de eigen bacteriestammen.

Naturaufnahme mit Bäumen, Wasser und untergehender Sonne

Darmsanering voor de hond met herstellende kracht van Veendrenkstof (Mineraalmoor).

Rijke, natuurlijke veendrenkstof zoals in Canis Extra Mineralmoor heeft bewezen het maagdarmkanaal te ondersteunen. Het heeft een positief effect op het verzachten van de geïrriteerde slijmvliezen en biedt ook een verscheidenheid aan gezonde mineralen. Niet voor niets wordt Mineraalmoor ook wel zwart water of zwart goud genoemd: het is ontstaan door een puur natuurlijk biologisch afbraakproces gedurende duizenden jaren en bevat een enorme mix van vitale stoffen uit meer dan 350 verschillende ingrediënten: het bevat planten, kruiden, zaden, bladeren en andere organische stoffen. Deze unieke samenstelling van Mineraalmoor stimuleert de stofwisseling van de hond, zorgt voor een activatie van de darmflora en draagt zo bij aan een betere beschikbaarheid van de geconsumeerde voeding.

Een Mineraalmoor kuur kan alleen zo inhoudsrijk zijn als de natuurlijke bron zelf: ingrediënten, kwaliteit en consistentie zijn altijd afhankelijk van de locatie, de lokale vegetatie en de heersende omgevingsomstandigheden. Onze waardevolle Canis Extra Mineralmoor komt uit Leopoldskron in Salzburg (goedgekeurd volgens de SBG. Heilvorkommen- & Kurortgesetz 1997) en wordt beschouwd als één van de hoogste kwaliteit veendrenkstof in heel Europa.

Onze Canis Extra Mineralmoor heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en het immuunsysteem, en heeft uitstekende resultaten tijdens het opgroeien, vruchtbaarheidsstoornissen, zwangerschapsproblemen, ter bevordering van de eetlust en zorgt voor een glanzende vacht en een gezonde huid. De verscheidenheid aan voedingsstoffen stimuleert de mineralenbalans en het bekende ‘vuil-eten’ van honden kan met succes worden gestopt (meer informatie over het onderwerp ‘vuil-eten’ bij honden vindt u hier in ons adviesartikel “Mijn hond eet poep – wat kan ik doen?”).

Canis Extra Mineralmoor is geschikt voor elk ras en elke leeftijd en wordt zonder problemen geaccepteerd. Als gezondheid bevorderende ondersteuning kan Mineralmoor in verschillende diëten worden gebruikt. Ons team van experts helpt u graag met advies en tips bij individuele vragen.

Naturavetal tip

Voor honden die overdag weinig drinken, heeft zich bewezen door 5-10 ml Canis Extra Mineralmoor toe te voegen aan het drinkwater. Veel honden kunnen op deze manier worden gemotiveerd om te drinken en daarbij tegelijkertijd ook waardevolle mineralen op te nemen. Zelfs als Canis Extra Mineralmoor tegelijkertijd wordt gevoed, kan 5-10 ml ervan ook nog met het water worden gemengd – dit verandert niets aan het voedingsadvies. Honden die met enige regelmaat meer vuil of ontlasting eten, hebben baat bij het meerdere dagen voeden van Canis Extra Mineralmoor.

Natuurlijke voeding is de basis voor een succesvolle darmsanering

Bij alle allergieën, infecties, maagdarmklachten, na antibiotica en chemische ontworming kuren, na ondervoeding en vooral bij overschakeling op soortgeschikt voeding of BARF/ vers voeding is een darmsanering altijd zinvol!

Een darmsanering heeft echter alleen zin als de hond natuurlijke voeding krijgt zonder synthetische toevoegingen. Omdat synthetische stoffen uit de voeding en ook uit medicijnen, ontwormingsmiddelen of antibiotica een ongunstig effect kunnen hebben op de ‘goede’ darmbacteriën en in het ergste geval, deze ‘goede’ zelfs kunnen verdwijnen.

Naast de volledig natuurlijke en soortspecifieke Canis Plus® hondenvoeding zijn regelmatig frisse lucht en beweging, ventilatie van het verblijf en regelmatige rust periodes essentieel voor een succesvolle darmsanering voor elke hond.

Wij geven u graag uitgebreid advies over de juiste voeding voor uw hond. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereiken op tel.nr. 06 574 9090 3 (NL) of (+32) 492 310 922 (B) of per e-mail: info@naturavetal.nl

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.