Zoeken
Mijn Naturavetal
zoek op naturavetal.nl
Wurmbefall unter dem Mikroskop dargestellt

Specifieke Natuurlijke Voeding bij Wormen

Waar het dier in de vrije natuur voor zichzelf kruiden zou zoeken om een natuurlijke ontworming te bewerkstelligen en om darmproblemen te voorkomen, zijn onze huisdieren op de hulp van de mens aangewezen. Hier zouden huisdier-eigenaren bewust verantwoordelijk moeten handelen door specifieke natuurlijke voeding te geven bij de aanwezigheid van wormen. Want afgezien van de van de bijwerkingen van chemische anti-parasitaire middelen, heerst er de problematiek van toenemende resistentie. Doordat hondeneigenaren dit vermijden willen en aan natuurlijke producten de voorkeur geven, worden in toenemende mate ondersteunende natuurlijke producten, bij interne parasieten, gegeven. Wij hebben hiervoor 2 supplementen beschikbaar voor de hond, die een dusdanige positieve uitwerking op het darmmileu hebben, dat de hond op deze natuurlijke manier wormvrij blijft. Hierbij ontstaat ook een worm-onvriendelijk darmmileu en kan een nieuwe besmetting vermeden worden.

Vermcurat bevat uitsluitend Kamala-vruchthaarpoeder als puur natuurlijk middel voor de innerlijke darmverzorging, wanneer het dier wormen heeft. De Aziatische plant Kamala Mallotus Philippinensis is een boomvormige, tropische wolfsmelkplant (Euphorbiaceae), waarvan het buitenhaar van de zaadcapsule wordt gebruikt om het fijne, bruinrode vruchthaarpoeder te maken.
Kamala vruchtphaarpoeder kan het reinigen van de dikke darm ondersteunen, waardoor parasieten via de ontlasting kunnen worden uitgescheiden en op die manier helpt het de toenemende wormen groei voorkomen. Naast een gezonde voeding en de toevoeging van het kruidenmengsel Vermprevet®, ieder kwartaal, is het mogelijk om het lichaam te versterken en slechts heel zelden gebruik te maken van chemische ontworming.

Dit planten- en kruidenmengsel kan een veerkrachtig darmmilieu stabiliseren en het dier helpen gemakkelijker wormen uit te scheiden. De plantaardige Vermprevet® heeft een positieve invloed op het darmslijmvlies – zonder daarbij de darmflora te beschadigen.
De natuurlijke ingrediënten spreken voor zich: kaneel wordt al duizenden jaren gebruikt. Reeds in het oude Egypte stond het bekend als een gastro-intestinale rustgever en wordt het ook gebruikt in de Indiase Ayurvedische kunst vanwege zijn gezondheidsbijdrage op het spijsverteringsstelsel. Bij schimmels, bacteriën en parasieten kan het reinigende ondersteuning bieden. Evenzo kan de werking van walnootbladeren in de traditionele geneeskunde als een bewezen aanbeveling voor het versterken van de spijsvertering beschouwd worden. Kruidnagels staan bekend als hulp bij het verminderen van ziektekiemen. Propolis en zwarte komijn ondersteunen profylactisch en kunnen het intacte immuunsysteem versterken. Ananaspoeder bevat niet alleen talrijke vitale stoffen, maar ook het belangrijke spijsverteringsenzym Bromelaïne met stofwisseling-activerende eigenschappen, die bij de natuurlijke zuiveringsprocessen tegen parasieten kunnen dienen.

In elk geval: geen wormenkuur bij verdenking!

De aanwezigheid van wormen bij het dier moet eerst worden vastgesteld door regelmatige controles van de ontlasting. Bij aanwezigheid van wormen kan het geven van Vermcurat® het darmmilieu ondersteunen. Voor een regelmatige ondersteuning van de darmflora, die het voor wormen, omwille van voedingsredenen moeilijk maakt, adviseren wij het regelmatig toevoegen van Vermprevet® aan de voeding.

Deel dit bericht

Share on email
E-Mail
Naturavetal Newsletter
Naturavetal Logo

Onze nieuwsbrief met waardevolle tips en informatie over nieuwigheden

Meld u nu snel en gemakkelijk aan voor onze nieuwsbrief! Hierin informeren wij u over onze nieuwigheden over puur natuurlijk, gezond hondenvoer en soortspecifiek kattenvoer – en geven waardevolle tips voor het voeden en bewaren – voor een lang gezond en vitaal leven voor uw hond en uw kat.